geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Húsvéti meglepetés - csoportos mediterrán hajóút

Húsvéti meglepetés - csoportos mediterrán hajóút

Időtartam: 9 nap / 7 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: busz + hajó

Elhelyezés: választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2020. április 16 - 24.

Húsvéti meglepetés
(csoportos mediterrán hajóút)

1. nap: A csoport az éjszakai órákban indul útnak Budapestről Genova irányába.

2. nap - Genova: Délelőtt már a genovai kikötőbe érkeznek, ahol becsekkolás és a választott kabinok elfoglalása. A nap hátralevő részében már a Costa Pacifica vendégszeretetét élvezheti. Fedezze fel az olasz formatervezők által ihletett, fantasztikus belső tereket, melyeket több száz eredeti műalkotás és több, mint 6 ezer nyomat varázsol teljessé. A kortárs és klasszikus szobrászok, festők, grafikusok által megalkotott műtárgyak harmonikus és pihentető környezetet teremtenek, a hajó belső közösségi tereiben egész nap szól a zene, a kültéri részeken pedig a tenger hullámainak andalító ritmusa várja... Vacsora és szállás a hajón.

3. nap - Barcelona: Rövid: Városnézős-kulturális program · Monjuic-hegy · Diagonal és a La Sagrada Família · Gótikus negyed · Poble Espanyol szabadtéri múzeum

Barcelona városa egy igazi kis ékszerdoboz, ahol letűnt korok monumentális alkotásai, modern művészek által megálmodott, káprázatos helyek, történelmi és kulturális csemegék várják az utazókat. A csábítóan szép katalán főváros a legnagyobb művészeket is megihlette az évszázadok során... Fedezze fel fakultatív* kirándulásunkon a település gyönyörű természeti adottságait, ismerje meg a város történelmét és lélegzetelállító, világhírű épületeit!
A csoport a Montjuic hegyre látogat el elsőként, amely közel 200 méteres magasságával az egész város fölé tornyosul - és ragyogó rálátást, fantasztikus panorámát kínál Barcelonára. Innen a belvároson áthaladva a déli városrész felé veszik az irányt (Avenida Diagonal), ahol az első látványosság Antoni Gaudí máig befejezetlen - de folyamatosan épülő - mesterműve, a Sagrada Família templom. A neogótikus stílusban épülő bazilikát kívülről tekintik meg, majd a gótikus negyedben (Barrio Gótico) barangolhatnak a kirándulók. A középkori városrészben egymást érik az óváros világhírű látnivalói. Ezek közül is kiemelkedik a székesegyház, amely egy ősi, római bazilika alapjaira épült (megtekintés csak kívülről).
Az utolsó megálló a Montjuic-hegyen található Poble Espanyol szabadtéri múzeum. Az 1929-es Világkiállításra épült intézmény az ország kulturális és építészeti sokszínűségét tárja a látogatók elő: faluként kialakított múzeumban Spanyolország különböző tájainak építészeti hagyományait mutatják be 117 épületen, utcákon és tereken keresztül.
Megjegyzés: vallási ünnep esetén a székesegyházat csak kívülről tekintik meg a kirándulók. A kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

4. nap - Palma de Mallorca: Rövid: Városnéző kirándulás, családok számára is ajánlott · Serra de Tramuntana · Valldemossa · Spanyol falu · Palma de Mallorca óvárosa

Fedezze fel az elbűvölő Serra de Tramuntana hegyet, ahonnan tündérmesékbe illő, pazar látvány nyílik Palma de Mallorcára és a szigetet körül ölelő, kék tengerre. A fakultatív* kiránduláson résztvevők a kikötőből buszokkal utaznak az UNESCO Világörökség részévé választott Serra de Tramuntanához. Ahol a hegységben megbújó, varázslatos falvak, ősi falak és a fantasztikus panoráma várja a csoportot. Valldemossa városában némi szabadidő eltöltésére is lehetőség van: a helyenként meredek utakat évszázados kőfalak szegélyezik. A macskaköves sikátorokban bolyongó ősi templomokat és helyi művészek aprócska boltjait találhatja, ahol a híres mallorcai gyöngyutánzatokból is vásárolhat.
A séta után újra buszra szállnak a kirándulók: irány a tengerparti Új Spanyol Falu! Itt egy helyen csodálhatja meg a spanyol falvak egyedülálló építészeti stílusát - a nem régiben felújított létesítmény régi pompájában várja a látogatókat. Északtól délig, nyugattól keletig összegyűjtötték a spanyol építészet ikonikus remekműveit az Alhambrától Toledo jellegzetes utcáiig. Tökéletes hely egy kis csavargáshoz! Végül pedig Palma de Mallorcán élvezhet némi szabadidős programot: felfedezheti a csodálatos belvárosi részt de a boltok kínálatát is feltérképezheti, majd visszatérés a hajóra.

5. nap - Tengeren:  Málta felé hajózva a Costa Pacifica ezen a napon nem köt ki - így Ön egész nap élvezheti a tengert, a napsütést és kedvére válogathat a tucatnyi programlehetőség közül a fedélzeten. A Földközi-tenger hűs hullámait szelve természetesen nem kell nélkülöznie a vízi örömöket: várja Önt az olaszos napozóterasz, az aquapark csúzdákkal, és gyönyörű kültéri medencében csobbanhat. Ha teljes testi-lelki kikapcsolódásra vágyik, keresse fel a világszínvonalú spa részleget, ahol tucatnyi szolgáltatás és élmény közül válogathat.
Ha más fajta kikapcsolódásra vágyna: a 4D moziban megnézhet egy kasszasikert, esténként pedig a Stardust színház háromszintes nézőterére foglalhat jegyet. A zene szerelmesi örömmel vehetik, hogy korszerű zenestúdióban akár saját nyaralásukat is megkomponálhatják - szakértő technikusok segítségével. Az éjszakai órákban - egészen kora hajnalig - a diszkó várja a táncolni vágyó párokat.

6. nap - La Valletta: Rövid: Kulturális kirándulás · Barakka kert · Nagymesterek Palotája · Régészeti múzeum · történelmi negyed

Tökéletes kirándulás várja fakultatív* programunkon azokat, akik szeretnék felfedezni egy nagyváros meglepő művészeti, történelmi és kulturális örökségét. A kikötőből Málta fővárosába vezet az út, ahol az első megálló a Barrakka kert. A 18. századba épült gyönyörű helyről csodálatos kilátás nyílik Málta természetes Nagy-öblére valamint a környező városokra is. Ne felejtse a fedélzeten a fényképezőgépét!
Innen a Szent János-társkatedrális felé veszik az irányt, melyet a Máltai lovagok építettek a 16. század derekán (megtekintés csak kívülről), majd tovább az elnöki palotához. Ez az épület egykor a Máltai Szent János Katonai és Ispotályos Rendnek nagymestereinek rezidenciája volt - ma pedig az ország államfőjét szállásolja el.
A kirándulás a Nemzeti Régészeti Múzeumban ér véget, ahol egészen a történelem előtti időkbe repülhet vissza, de föníciai, görög és római korból származó emlékeket is őriznek itt. A hajóra való visszatérés előtt a város központjában némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.

Fontos megjegyzés: parlamenti események alkalmával az Elnöki Palota helyett a Hadtörténeti Palotához látogat el a csoport, vagy hosszabb időt tölt a Régészeti Múzeumban. Visszatérőben a buszok nem állhatnak meg közvetlenül a hajóknál, csak az utasterminál bejáratánál.

7. nap - Catania: Rövid: Kulturális és városnéző program · Taormina történelmi városközpontja · Porta Messina · Palazzo Corvaja · Görög színház

A fakultatív* kiránduláson résztvevők busszal utaznak Taorminára. A Monte Tauro lábainál egy csodálatos síkon fekvő városka gyönyörű természeti környezetben várja az ide látogatókat - nem csoda, hogy már évezredek óta lakott vidék... Taorminában fantasztikusan gazdag görög, római és középkori hagyaték várja a kirándulókat. A városnézés a történelmi negyedben kezdődik, ahova a régi városkapun, a Porta Messinán áthaladva juthatnak el. Innen egy rövid sétányira található a település legismertebb épülete, a Palazzo Corvaja (megtekintés csak kívülről). A középkori erőd magja egy 11. században épült torony, melyet a szigetet akkoriban uraló arabok emeltek. Az évszázadok során egyre-másra bővült a torony, a létesítményt fénykorában a Szicíliai Parlament épületeként használták. A második világháború utáni években egy rövid ideig elhanyagolták, ám az ’50-es évekre régi pompájában újították fel.
Majd a séta az óvárosi rész szíve felé folytatódik, a fantasztikus görög színház irányába. A hellén kori épület egész Szicília egyik jelképe, melyet történészek szerint a Kr.e. 3. század körül építettek, majd a római császárok idején felújították és kibővítették úgy, hogy akár 10 ezer nézőt is képes volt befogadni. A monumentális ókori romok környezete is fantasztikus: az észak-keleti oldalában egy hatalmas, mediterrán stílusú park húzódik meg.
A kirándulás végén némi szabad idő is rendelkezésre áll, melyet csavargásra vagy egy kis shopping túrára is felhasználhat

Megjegyzés: a kirándulás nagyobb részében a csoport sétálva közlekedik, kényelmes cipő viselete ajánlott.

8. nap - Civitavecchia: Rövid: Egész napos kirándulás Rómában · Colosseum · Trevi szökőkút · Pantheon · Piazza Navona · Szent Péter tér és Szent Péter bazilika

Fedezze fel az ókori birodalom egykori központját, az élettől pezsgő modern nagyvárost - ismerje meg Rómát, az európai civilizáció egyik bölcsőjét és a keresztény vallás központját egy fakultatív*, egésznapos kiránduláson! A kirándulók busszal (és részben gyalogszerrel) keresik fel a város legismertebb nevezetességeit. Az első megálló a Colosseum: a Flavius császári dinasztia által emelt, monumentális épületet kívülről tekinti meg a csoport. Majd sétálva folytatódik az út: a cél a Trevi szökőkút. A filmekből és regényekből is ismert, lenyűgöző, barokk látványosságnál szinte kötelező program két pénzérmét dobni a kútba: egyet azért, hogy visszatérjen még Rómába - egyet pedig saját kívánsága teljesüléséért...
A következő megálló a Pantheon, az antik világ egyik legszebb állapotban fennmaradt emléke. A Hadrianus császár által emelt templomban az ókori Róma lakói minden általuk ismert istenséget tiszteltek. Majd irány a Piazza Navona: a város történelmi központjának egyik tere, melyet három barokk szökőkút díszit. Itt rövid szabadidős program keretében megebédelhetnek a kirándulók.
A délutáni programot teljes egészében a kirándulás legfontosabb állomásánál, a Szent Péter téren és az apostol nevét viselő Bazilikánál töltik el. Ez utóbbi Vatikán állam szimbóluma, melyet Szent Péter sírja fölé emelték. Belsejét felbecsülhetetlen értékű művészeti kincsek garmadája tarkítja, köztük a Pieta, Michelangelo lenyűgöző márványszobra. A barangolás után buszokkal térnek vissza a kikötőbe.

Megjegyzés: a kirándulás piknik kosaras ebédet tartalmaz, melyet a hajó személyzete választ ki. A buszos út Rómába mintegy másfél órát vesz igénybe. Kényelmes cipő viselete ajánlott. A kirándulás egyik részén mintegy 2 és fél órát kell sétálni, ezért a programon való részvétel mozgásukban korlátozott utasaink számára nem ajánlott. Ezen a kiránduláson csak korlátozott számban állnak rendelkezésre férőhelyek, ezért érdemes időben lefoglalni. Bizonyos látványosságoknál bevezetett, új biztonsági szabályok miatt hosszú sorban állásra kell felkészülni. A pápai audiencia miatt szerda reggelenként a Szent Péter Bazilika zárva tarthat. Egyes ünnepi események alkalmával a Bazilikába történő bejutás különösen hosszú időt vehet igénybe, és a környező tér is túlzsúfolt lehet.

9. nap - Genova: A csoport visszaérkezik Genovába. A kabinok és a hajó elhagyását követően már a délelőtti órákban buszra száll és elindulnak Budapest. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos, egy hetes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul majd! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az utasaink körében üdvözölhetjük majd!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

A hajó útvonala: Genoa (Italy), Barcelona (Spain), Palma de Mallorca (Spain), La Valletta (Malta), Catania (Sicily), Civitavecchia (Italy), Genoa (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Péntek2020.04.17.Genova, Italy---17:00
Szombat2020.04.18. Barcelona, Spain13:3021:00
Vasárnap2020.04.19. Palma de Mallorca, Spain08:0018:00
Hétfő2020.04.20.Tengeren------
Kedd2020.04.21.La Valletta , Malta08:0018:00
Szerda2020.04.22.Catania, Sicily07:0013:00
Csütörtök2020.04.23.Civitavecchia, Italy08:0019:00
Péntek2020.04.24.Genova, Italy08:00---

Időpont:       2020. április 16- 24.  (9 nap/7 éj)
Utazás:        busz + hajó (Costa Pacifica)
Elhelyezés:
választott kabintípusban a hajón
Ellátás:       
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással*)

*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám:
20 fő

Részvételi díjak  Euro/fő
Kabintípusokbelső kabinablakos kabin balkonos kabin
Premium kabin  704 Euro/fő  841 Euro/fő  932 Euro/fő
Classic kabin ----  814 Euro/fő
905 Euro/fő

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

A részvételi díjak tartalmazzák:  kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést.

Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek: 200 Euro/fő
- kötelező borravaló
- személyre szabott szolgáltatások díjai
- Útlemondási biztosítás    2 %              
- BBP biztosítás: 21 EUR/fő    
- fakultatív programok:      
             - Barcelona: 55 EUR/fő             
             - Mallorca: 40 EUR/fő             
             - Valletta: 45 EUR/fő                
             - Catania: 55 EUR/fő             
             - Civittavecchia:75 EUR/fő                        
Pranzo & Crena italcsomag: 115 EUR/fő             
Brindiamo: 175 EUR/fő             
Piu gusto italcsomag: 196 EUR/fő             

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype