geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Mesés Perzsia -  csoportos perzsa hajóút

Mesés Perzsia - csoportos perzsa hajóút

Időtartam: 9 nap / 8 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: repülő + hajó

Elhelyezés: választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2020. március 13 - 21.

Mesés Perzsia
(csoportos perzsa hajóút)

1. nap: Első nap a csoport menetrendszerinti járattal repül Dubajba, ahol érkezést követően transzferbusszal utaznak a szállodába.

2. nap - Dubaj: Reggeli után a csoport kicsekkol a szállodából - az éjszakát már az MSC Bellissima fedélzetén töltik! De előtte egy ajándék városnéző kirándulásra invitáljuk, ami a világ egyik legirigyeltebb, és legmodernebb városának legszebb, legérdekesebb látnivalóihoz kalauzol el. A varázslatos utazás a modern metropolisz egyik központjában, a Dubaj Marinánál indul. Fedezze fel ezt a szabad szellemű, “város a városban” helyet, mielőtt a Dzsumeira Pálma (Palm, Jumeirah) mesterséges szigetre visz tovább a busz. Itt rövid fotózkodásra is lehetősége lesz az ikonikus Atlantis Hotel épületénél. Souk Madinat Jumeirah szűk utcácskáin, zajos bazárjainál rövid szabadidős programot tölthet el - és felfedezheti a középkori arab városok mintájára épült helyet. A városnéző kirándulás a Dubai Mall-nál ér véget. Itt lehetőség van a világ legmagasabb épületének, a Burdzs Kalifának a legfelső, 124. emeleti szintjén található kilátóteraszra is felmenni (a 45 dolláros belépő árát a részvételi díj nem tartalmazza). A kirándulás után irány a kikötő: ahol már indulásra készen vár az MSC Bellissima!

3. nap - Abu Dhabi: Az MSC Bellissima először az Emírségek fővárosában, Abu Dhabiban köt ki, amely ma talán a világ leglenyűgözőbb építészeti remekeinek, futurisztikus felhőkarcolóknak és pompás mecseteknek ad otthont. A napot töltheti a fedélzeten, vagy vegyen részt valamelyik, vagy akár mindkét fakultatív* kirándulásunkon! A délelőtti órákban az első kirándulás városnéző látogatásra invitál. A kikötőből a Zájed sejk mecsetbe vezet, amely a világ egyik legnagyobb mecsete, egyben a „neo-iszlám” néven emlegetett építészeti stílus egy igazi remekműve. A mecset külső területeit mintegy ezer oszlop határolja, melyeket összesen több, mint 20 ezer márvány panel borít, a díszítést mérhetetlen mennyiségű féldrágakő teszi teljessé: lazurit, piros agát, ametiszt, kagylóhéj, gyöngyház... A következő programpont egy kellemes kirándulás a gyönyörű Corniche úton - és keresztül az egész városon, melyet nem véletlenül hívnak az „Arábiai Manhattan-nek”. Az ultramodern felhőkarcolók árnyékában az út az Emirates Palace Hotel luxus épületéhez vezet, melynél a csoport rövid fotózkodásra megáll (megtekintés csak kívülről). A kirándulás a Manarat Al Szaadjatnál ér véget: a különleges látogatóközpontban lenyűgöző tényeket ismerhet meg a világ egyik leggazdagabb városának a fejlesztéséről.

Fontos megjegyzés: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott: bő szabású ruha és hosszú nadrág. A hölgyeknek fejkendővel kell betakarni a fejüket. Amennyiben a látogatás vallási ünnep napjára esik, a mecsetet csak kívülről tekintik meg. A vendégek a mecsetbe csak cipő nélkül léphetnek be, a Koránt és az építészeti elemeket megérinteni tilos. A kerekesszékes látogatók egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon nincs sem rámpa sem lift. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni a kiránduláson, a hajóra történő felszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg tudják tenni. Ez a kirándulás kombinálható a délutáni fakultatív* programmal is: Élvezze a városból nyíló, pazar kilátást, Abu Dhabi kozmopolita atmoszféráját, tágas utcáit és az ezernyi hektáron ültetett, élénk zöld fáit. Mindezeket megismerheti ezen a kellemes kiránduláson, melynek megkoronázása egy hagyományos angol tea-szertartás a csillogó Emirates Palace Hotelben. A Lulu sziget aranyló homokdűnéi és az öböl zafír színű vize épp úgy a kihagyhatatlan látnivalók közé kívánkozik, mint az exkluzív Corniche út - Abu Dhabi szupergazdag elitének lakóhelye. Az Emirates Palace Hotelbe érkezés előtt készüljön fel egy páratlan kirándulásra a város kecses felhőkarcolói között - a lenyűgöző épületek árnyékában és a hullámtörő negyednél fényképész képességeit is próbára teheti! Az Emirates Palace Hotel 1,3 kilométer hosszan elnyúló, fehér homokos magánstrandjával és 85 hektárnyi, gondosan ápolt kertjeivel az egész város egyik legelbűvölőbb látványossága. A kapuk mögött a tündérmesék birodalma tárulkozik fel, ahol még a levegőből is a luxus és földön túli békét ontó atmoszféra árad - igazi paradicsom! A kirándulók egy finom délutáni tea erejéig megpihennek a fantasztikus szállóban, majd a Saadyat sziget kulturális negyedébe látogatnak el.

Fontos megjegyzés: kérjük, hogy az időjárási körülményeknek megfelelő, laza elegáns ruhákat válasszon. Férfiak számára ajánlott: galléros póló (rövid ujjú), hosszú nadrág, zárt cipő. Kérjük, ne viseljen edző cipőt, papucsot, pólót vagy rövid nadrágot. Hölgyek számára: hosszú nadrág vagy szoknya, hosszú ujjú fölső, zárt vagy nyitott cipő. Kerekesszékkel közlekedő vendégeinket kérjük, hogy egy fő fizető vendég kísérje el a kirándulásra, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Kérjük, hogy amennyiben kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt kívánnak venni, a beszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg lehessen ejteni.

4. nap - Sir Bani Yas Island: A már elhunyt Zájed bin Ál Nahján sejk élete egyik fő műveként tekintett erre a valóra vált álomra: a Sir Bani Yas szigeten kialakított, békés vadvédelmi rezervátumra. A csodálatosan gazdag élővilággal rendelkező szigeten megannyi őshonos, valamint számos messziről idehozott, védett faj éli békés napjait. A lenyűgöző látványosságot fakultatív* kirándulásunkon Ön is megismerheti! A „Zöldülő Sivatag” program részeként számos fejlesztést hajtottak végre, mellyel az egykoron sivár, homokos környezetet lakhatóvá és élhetőbbé varázsolták. A sziget Zajed sejk öröksége az utókor számára, ahol az egykori vezető elképzelései, a természet és ember harmóniájáról valóra váltak. A 160 négyzetkilométer alapterületű rezervátumban mintegy 10 ezer állat él vadon: gazellákkal, struccokkal, zsiráfokkal is találkozhat. A csoport a történelmi solymászatnál is megáll, ahol sok-sok érdekességet megtudhat a szigetről és a hely történelméről.
Fontos információ: a kiránduláson mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Sportos öltözet, valamint naptej használata ajánlott! A programon 4 évesnél fiatalabb gyerekek nem vehetnek részt. Természetes okokból előre nem garantálható - bár nagyon valószínű - az állatok megtekintése. A túra köralakban kerüli meg a szigetet, biztonsági okokból a rezervátumtól valamelyest távolabb haladnak a látogatók.

5. nap - Tengeren: A Perzsa-öböl zafír hullámait szelve az ötödik napon az MSC Bellissima nem köt ki - adott hát a lehetőség, hogy az egész napot a „gyönyörű” hajó (neve olaszul ezt jelenti) tengernyi programjaival töltse el! Az ultramodern, mégis kecsesen elegáns tengerjáró a mediterrán életérzés és vendégszeretet jegyében épült. Kóstolja végig a fedélzeti éttermek fantasztikus ételkölteményeit, a tucatnyi bár, lounge és étterem mindegyike sajátos ízvilággal és hangulattal várja a betérőket.
Ha aktív kikapcsolódást keres, próbálja ki magát a számtalan sportpálya egyikén - köztük a világ leghosszabb tengeri drótkötélpályáján! Ha viszont a háborítatlan nyugalomra vágyik: rendeljen magának egy ízletes és hűsítő koktélt valamelyik bárból majd dőljön hátra egy kényelmes napágyban valamelyik gyönyörű medence partján. A több emeltnyi hajó zsúfolásig meg van pakolva élményekkel: a Cirque de Soleil at Sea fantasztikus showműsorai például életre szóló élményekről gondoskodnak, az 5D moziban a legnagyobb kasszasikereket nézheti meg, ha pedig színes-hangulatos kavalkádra vágyna, akkor keresse fel a pókerszobát vagy az éjszakánként neonárban úszó kaszinót. A művészetek kedvelői kortárs alkotásokat tekinthetnek meg a fotókiállításon, valamint a művészeti galériában. Ha a zsongás után csöndes, nyugodt perceket keres, akkor a fedélzeti könyvtárban felütheti kedvenc kötetét, a test és lélek egészét felfrissítő spa kezelés várja Önt a díjnyertes Aurea spa részlegen. Az MSC flotta legújabb tagjának a fedélzetén mindenki megtalálja a számára kedves programot - a legkisebb korosztálytól az idősekig!

6. nap - Doha A tenger végtelen hullámai után a sivatag ugyancsak végtelen homokóceánját is meghódíthatja. Fakultatív* kirándulásunk Dél-Katar dűnéi közé kalauzol el - feledhetetlen program! A kirándulók hat fős csoportokban négykerékmeghajtásos luxusautókba szállnak, majd Doha kikötőjéből az olajmezők és olajtornyok mellett először a Sealine tengerparthoz hajtanak. A tapasztalt sofőrök itt az abroncsokban csökkentik a légnyomást, majd irány a sivatag! A zötykölődés közben fantasztikus panorámában gyönyörködhet a Szaúd-Arábiával közös határvidéken. A sivatag békéjét az autókból kiszállva is élvezhetik - majd egy hasonlóan lélegzetelállító utat meghódítva a kirándulók ismét a kikötőben találják magukat.
Fontos megjegyzés: a sivatagi túra magyar nyelvű idegenvezetés nélkül érhető el. Egy autóban legfeljebb 6 ember utazhat, a kirándulás elején a sofőr a legfontosabb tudnivalókat angol nyelven közli. A résztvevők lehetőség szerint könnyű lábbelit viseljenek. A kiránduláson csak jó egészségügyi állapotban levő utasaink vehetnek részt. Mozgássérült, hát- és nyakproblémákkal küzdő utasaink, valamint terhes nők nem vehetnek részt azon. A kiránduláson csak 3 évnél idősebb utasaink vehetnek részt.

7. nap - Doha: Fedezze fel az egzotikus Doha legszebb látnivalóit egy félnapos, fakultatív* kiránduláson! A katari főváros a hagyományos építészeti megoldásokat ötvözi a legmodernebb technológiákkal - így teremtettek teljesen egyedi atmoszférát a sivatag és a tenger ölelésében épült városban. A kikötő mellett található Iszlám Művészetek Múzeumától kikanyarodva a busz rövid megállót tart a tengerparti promenádnál, ahol lenyűgöző fotókat készíthet az ultramodern város látképével a háttérben... A következő megálló Katar Gyöngye: egy mesterséges sziget, amelynek az alakja osztrigára emlékeztet - egy jól megtermett, 400 hektáros osztrigára! A 32 kilométer hosszú partszakaszon még most is épülőfélben vannak az ide tervezett luxus lakások. Az utolsó megálló a Souq Waqif, egy hatalmas, belvárosi bazár, amely az 1800-as években épült - és amelyet az utolsó gerendáig felújítottak néhány éve, kizárólag hagyományos építőanyagokat alkalmazva. A zsúfolt piacon az árusok aprócska bazárjai roskadoznak a földi javaktól: különleges textíliáktól az aranyon át a keleti fűszerekig mindent megtalál itt! Készüljön fel: a souq olyan élmény, amely minden érzékszervet alaposan igénybe vesz! A barangolás után visszatérés a hajóhoz.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson vetített film kizárólag angol nyelven elérhető. Kérjük, hogy olyan ruházatot viseljenek, amely a térdet és vállakat elfedi, kényelmes cipő és sapka viselete ajánlott. Kerekesszékkel közlekedő vendégeinket kérjük, hogy egy fő fizető vendég kísérje el a kirándulásra, aki segít a buszra történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nem található. Kérjük, hogy amennyiben kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt kívánnak venni, a beszállást követően keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket meg lehessen ejteni.

8. nap - Dubaj: A hajó visszaér Dubajba: fakultatív* kirándulásunkon gyalogosan fedezheti fel az óvárosi részeket. A félnapos barangolás a legszebb, történelmi látványosságokhoz kalauzol el. A település központját busszal közelítik meg a kirándulók, közben az odafelé úton rövid fotózkodás erejéig megállnak a Dubaj-patak - igazából egy sósvízű öböl - mellett. Az Al-Basztakija negyed a széltornyokkal épült, régi házairól ismert. Ez az évszázados megoldás már jóval az első elektromos légkondicionáló berendezések megjelenése előtt kellemes, hűs beltereket tett lehetővé - ami a sivatag tőszomszédságában páratlan előnyt jelenthetett! A csoport a textil piacot is felkeresi. Az utolsó megálló pedig a Dubaj Múzeum, amely az 1700 évekből fennmaradt Al Fahidi erőd falain belül található. Itt egy órát szabadon barangolhat, majd a csoport visszatér a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson mintegy három órát kell állni és sétálni - mozgásukban korlátozott utasaink számára az ezen való részvétel nem ajánlott.

9. nap - Dubaj - Budapest: A kora reggeli órákban kicsekkolnak, majd buszos transzferrel a repülőtérre utaznak. Dubajból közvetlen járattal indulnak vissza Budapestre. Bízunk abban, hogy a gazdag és változatos program után kellemesen feltöltődve érkezik vissza a csapat a magyar fővárosba. Mi biztosak vagyunk abban, hogy ez a varázslatos közel-keleti körutazás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul. Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az utasainak körében üdvözölhetjük majd!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.A hajó útvonala: Dubai (U.Arab Emirates), Abu Dhabi (U.Arab Emirates), Sir Bani Yas Is (U.Arab Emirate), Doha (Qatar), Dubai (U.Arab Emirates)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Szombat2020.03.14.Dubai, U.Arab Emirates---23:00
Vasárnap2020.03.15. Abu Dhabi, U. Arab Emirates05:0021:00
Hétfő2020.03.16. Sir Bani Yas Is, U. Arab Emirates07:0017:00
Kedd2020.03.17.Tengeren------
Szerda2020.03.18.Doha, Qatar07:0023:59
Csütörtök2020.03.19.Doha, Qatar00:0116:00
Péntek2020.03.20.Dubai, U. Arab Emirates09:0023:59
Szombat2020.03.21.Dubai, U. Arab Emirates00:01---

Időpont:       2020. március 13 - 21.  (9 nap/8 éj)
Utazás:        repülő + hajó (MSC Bellissima)
Elhelyezés: 
választott kabintípusban a hajón
Ellátás:       
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással*)

*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám:
15 fő

Részvételi díjak  Euro/fő
Kabintípusokbelső kabinablakos kabin balkonos kabin
Fantastica kabin  982 Euro/fő   ----- 1.110 Euro/fő

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

A részvételi díjak tartalmazzák:  kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést.

Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek: 549 Euro/fő
- kötelező borravaló
- személyre szabott szolgáltatások díjai
- Útlemondási biztosítás    2 %              
- BBP biztosítás: 21 EUR/fő    
- fakultatív programok:      
             - Abu Dhabi délelőtt: 69 EUR/fő             
             - Abu Dhabi délután: 135 EUR/fő             
             - Sir Bani Yas Is: 42 EUR/fő                
             - Doha első nap: 115 EUR/fő             
             - Doha második nap: 42 EUR/fő             
             - Dubai: 32 EUR/fő             
Easy italcsomag: 203 EUR/fő             
Premium italcsomag: 273 EUR/fő             
Premium+ italcsomag: 385 EUR/fő             
Alk.mentes italcsomag: 133 EUR/fő             
Internet 2,5 GB: 52 EUR              
Felnőtt pótágyár: 726 EUR/fő             
Gyermek pótágyár: 527 EUR/fő  

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype