geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Kitekintés az Atlanti-óceánra - csoportos hajóút

Kitekintés az Atlanti-óceánra - csoportos hajóút

Időtartam: 13 nap / 11 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: busz + hajó

Elhelyezés: választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2020. március 9 - 21.

Kitekintés az Atlanti-óceánra
(csoportos hajóút)

1. nap: A csoport az esti órákban indul el Budapestről Genova felé, ahol a kikötőben már vár az MSC Opera.

2. nap - Genova: Érkezés a kikötőbe a délelőtti órákban. Becsekkolás majd a választott kabinok elfoglalása. A hajó a késő délutáni órákban felvonja a horgonyt és kifut a kikötőből. A naplementét már a tengeren csodálhatja meg!

3. nap - Tengeren: Útban a Gibraltári szoros felé (és majd azon túl) az MSC Opera az egész nap rendületlenül “falja” a tengeri mérföldeket és nem köt ki. Így rögtön az első, teljes egészében a fedélzeten eltöltött nap ragyogó alkalmat kínál, hogy a tengerjáró varázslatos programkínálatát alaposabban is feltérképezze. Tegye próbára a hajó konyháját - több étterem közül is válogathat, bármelyikre essen is a választás, biztosan nem fog csalódni! Az étkezés után üljön be egy pezsdítő koktélra a tucatnyi bár valamelyikébe... Ha sportolni szeretne, ne hagyja ki a fedélzeti sportpályákat: bowlingozhat, használhatja a nyitott és fedett medencéket. A fitneszteremben nem csak korszerű gépek sorakoznak, de akár személyre szóló tanácsadást kérhet és edzési programját is segítenek összeállítani a profi szakemberek. A teljes felfrissülést - amely testet-lelket egyaránt megmozgatja - a díjnyertes MSC Aurea Spa termeiben találja. Itt törökfürdő, relax szoba, és változatos masszázs kínálattal várják az utazókat.

4. nap - Malaga: Rövid: Félnapos (kb 4,5 óra) kirándulás Malagára* · Székesegyház* · Gibralfaro-erőd*
Tartson velünk egy fakultatív* kiránduláson Malagára - a csodálatos tengerparti település Pablo Picasso szülővárosaként is ismert, de a neves festőművész öröksége mellett is számos csodálatos látnivalót rejteget a hely. A csoport félnapos kirándulása Malaga fontosabb utcáin kezdődik, ahol az idegenvezetőtől számos érdekességet hallhatnak a város történelméről és jelenéről is. A 16. századi székesegyháznál rövid megálló tartanak - ez az „andalúziai reneszánsz” egyik legszebb épülete, majd a monumentális Gibralfaro erődöt is megtekintik. A kirándulás után visszatérés a kikötőbe a hajóhoz.
Megjegyzés: a székesegyház valamint az erőd megtekintésének a lehetőségét az utazás során erősítik meg a szervezők. A résztvevőket kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözetet viseljenek. A kiránduláson kerekesszékes utasok nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük mérlegeljék személyes erőnlétüket, a csoport a kirándulás egy részét sétálva teszi meg.

5. nap - Tengeren: Az MSC Opera ezen a napon sem köt ki - a tengerjáró rendületlenül falja a tengeri mérföldeket Madeira felé haladva. Nézzen körbe a fedélzeten, a programok között a család minden tagja megtalálja a kedvencét! A legkisebbeket Chicco, Lego és Namco tematikus játszószobák várják, ha pedig pancsolni szeretnének, az izgalmas Spray Parkban a legkülönfélébb vizes szórakozásra is lehetőség van. Ha a tengeri urazás során leapadtak a tartalékok - vagy csak egy kis shoppingolásra vágyik, keresse fel a 6. fedélzeten található butikokat és üzleteket. Ha az egész napos nyüzsgés után jól esne egy kis nyugodt kikapcsolódás? A könyvtárban, lounge-okban, szivarszobában nyugodtan megpihenhet!

6. nap - Funchal, Portugália: Rövid: Fotózkodás és kirándulsá Madeirán (kb 4 óra)* · Nossa Senhore do Monte · Siklóval Funchalra* · Funchal*
Fedezze fel Madeira gyönyörű fővárosát, Funchalt fakultatív* kirándulásunkon! A csoport útja először a szomszédos Montebe vezet, ahol a 18. században épült Nossa Senhora do Monte templomot, egy ismert zarándokhelyet, és a hozzá tartozó, gyönyörű kerteket keresik fel. Már az első megállónál is érdemes előkészíteni a kamerákat, de a következő programpontnál szinte kötelező: Montéből drótpályás siklóval utaznak tovább Funchalra. Az út rövid, de a sikló fedélzetéről elképesztő panoráma nyílik a Funchal-öbölre és a botanikus kert buja zöld növényzetére. A kiszállás után élvezheti a helyi piac zsibongó forgatagát, különleges aromáit és illatait. A kirándulás a szomszédos csipke gyár látogatásával ér véget.
Megjegyzés: kényelmes cipő és kabát viselete ajánlott. A kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. A Nossa Senhora do Monte látogathatóságát a fedélzeten erősítik meg. Vasárnap a piac zárva van. A vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív viselet ajánlott. A templom felkereséséhez a résztvevőknek 171 lépcsőt kell megmászniuk felfelé, és 68 lépcsőt lefelé a visszafelé vezető úton. A panorámás kilátás az időjárási körülményektől függ.

7. nap - Santa Cruz de Tenerife: Rövid: A mesés Kanári-szigetek, Tenerife* · Orotava-völgy* · La Orotava* · Casa de los Balcones* · Puerto de la Cruz*
Afrika nyugati partjai mellett húzódik a földi paradicsom - a Kanári szigetek. A hét nagyobb és számtalan kisebb szigetből álló csoport legnagyobb darabja a meseszép Tenerife, melyet fakultatív* kirándulásunkon Ön is megismerhet! A kirándulók a kikötőből az Orotava-völgybe mennek, ahol La Orotava aprócska városa húzódik meg. A 15. században vagyonos családok által alapított település a mai napig sokat megőrzött a középkori varázsából. A központban a csoport némi időt eltölt: felkeresik a Casa de los Balcones gyönyörű épületét - így néztek ki a tipikus arisztokrata házak egy mára már letűnt korszakban. A következő megálló csodálatos zöld környezetbe esik. A trópusi környezetbe illő, csodálatos botanikus kertben közel háromnegyed órát barangolhat, majd a sziget legfontosabb turisztikai központja, Puerto de la Cruz következik. A város nyüzsgő forgatagában egy órát töltenek el a kirándulók - magukba szívva a csodálatos atmoszférát, feltérképezve a boltok kínálatát. A tengerparti kávézókban néhány percre megpihenve élvezheti a csodálatos panorámát, az Atlanti-óceán végtelen hullámait... A kirándulás végén
buszokkal indulnak vissza a kikötőbe.
Megjegyzés: a kirándulás során macskaköves és egyenetlen talajon kell sétálni - a kiránduláson való részvétel kerekesszékes utasaink számára nem ajánlott. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük mérlegeljék személyes erőnlétüket a jelentkezés előtt.

8. nap - Tengeren: Az MSC Opera előtt egy hosszabb út áll kelet felé - egészen a Gibraltári szoros közeléig kell eljutnia a tengerjárónak. Ezen a napon nem köt ki a hajó, így Ön az egész napot kedvenc, vagy újonnan felfedezett programjaival töltheti! Az MSC Operát az anyavállalat 2015-ös, „Reneszánsz programja” keretében orrától a tatjáig felújították. A kecsesen elegáns tengerjáró különleges atmoszférájú fedélzetén még sétálgatni is élvezet. Markoljon fel egy finom koktélt valamelyik bárban, és ha már úgy érzi: minden lehetőséget kipróbált, dőljön hátra egy napozóágyon valamelyik medence közelében és élvezze, ahogy a tengeri út mérföldjei elsuhannak...

9. nap - Tangier, Marokkó: Rövid: Félnapos (kb. 4 óra) kirándulás a Gibraltári szoros afrikai oldalán, Tangierben* · Cap Spartel* · Herkules barlangjai* · Ókortörténeti Múzeum* · Medina*
Marokkó északi partjánál, a Gibraltári szoros afrikai oldalán található Tangier, egy élénk, egzotikus város, melynek ragyogó színeit Ön is megismerheti fakultatív* kirándulásunkon! A félnapos programot úgy állították össze, hogy a város legszebb látványosságait és legismertebb nevezetességeit is érintse. A tengerparti úton kanyarogva először a külvárosi részeket tekintik meg - Cap Spartelnél a csoport néhány fotó erejéig megáll. Ennél a hegyfoknál találkozik az Atlanti óceán és a Földközi-tenger: kihagyhatatlan látnivaló! A csoport innen Herkules barlangjaihoz megy - a legendák szerint a mitikus hős ezeknél a szikláknál pihent meg, miután Gibraltárt elválasztotta Afrikától. A városban az Ókortörténeti Múzeumhoz mennek a látogatók, melyet önállóan fedezhetnek fel. A marokkói élmény utolsó állomása egy gyalogos séta Medina hangulatos, szűk sikátoraiban. Itt lehetőség van egy berber gyógyszertár felkeresésére is, vagy shoppingolásra a környéken - majd visszatérés a hajóra.
Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

10. nap - Cartagne, Spanyolország: Rövid: Barangolás két spanyol városban (Alicante, Cartagena)* · Alicante: Santa Bárbara kastély, Benacantil-hegy* · Cartagena*
Egész napos (kb. 8 órás) kirándulásunkon két csodálatos spanyol várost járhat be. A fakultatív* program egy közel két órás buszos utazással kezdődik: az úticél a népszerű üdülőváros, Alicante! A város főbb nevezetességeit egy buszos körutazáson ismerheti meg, majd a Santa Bárbara kastélyt gyalogosan is felfedezik. A Benacantil-hegy tetején épült, közel 1200 éves vár falairól fantasztikus fotókat készíthet az alant elterülő városról. A kirándulók ezt követően a város központjába mennek, ahol szabadidős program és ebédszünet (az étkezések árát a részvételi díj nem tartalmazza). Délután Cartagena következik: a 2500 éves történelemre visszatekintő település legismertebb látnivalóit előbb buszról nézik meg, majd némi szabadidő eltöltésére is lehetőség nyílik.

11. nap - Tengeren: Olaszország felé hajózva az MSC Opera az egész napot ismét a tengeren tölti - Önnek nincs más dolga, mint az, hogy élvezze a fedélzeti programkínálatot! Az utasokat egy több, mint 300 m2-es táncparkett várja, ahol önfeledten átadhatják magukat a csábító ritmusoknak. A 6. fedélzeten pedig egy új szolgáltatás a „Walk through shops” butikjait ismerheti meg. A felújítást követően megnőtt az éttermek alapterülete, a Teatro dell’Opera színháztermet pedig lenyűgöző, modern technológiával szerelték fel - itt éjjelente élő showműsorak, változatos előadások szórakoztatják a közönséget. Ne hagyja ki Ön sem!

12. nap - Civitavecchia: Rövid: Róma népszerű látnivalói, legismertebb látványosságai* · Nehézségi fokozat: közepes · Buszos városnézés: Caracalla fürdője, Circus Maximus, Colosseum* · Séta a történelmi városrészben: Trevi kút, Piazza Navona* · Szent Péter tér*
Barangoljon egy városban, amely a világ legnépszerűbb turista célpontjainak egyike, de hívják még „Örökvárosnak” - mivel a világtörténelem egyik legnagyobb birodalmának a központja is volt, ma pedig Olaszország élettől pezsgő, csodálatos metropolisza. Ugyan még hosszasan lehetne sorolni Róma „címeit”, melyet az évezredes történelem alatt aggattak a népszerű és csodálatosan szép városra - de inkább tartson velünk és fedezze fel fakultatív* programunkon a Tevere partján, hét dombra épült települést! A másfélórás, buszos kirándulás Rómáig már önmagában is külön élmény. A csoport útja a lélegzetelállítóan szép olasz vidéken vezet át - érdemes a fényképezőgépeket kéznél tartani! A városba érkezve a több nevezetességet is a buszról tekint meg, köztük Caracalla fürdőjét, a Circus Maximust, a Colosseumot, Constantinus diadalívét és a Palatinot. Majd elhagyva a „fedélzetet” a következő nagyjából 90 percben a város olyan világhírű nevezetességeinél fotózkodhat, mint a Trevi kút, a Pantheon vagy a barokk stílusban díszített, csodálatos Piazza Navona. Rövid ebédszünet után a Szent Péter tér környékét mindenki önállóan barangolhatja be. Felkeresheti a Bazilikát, készíthet néhány irigylésre méltó fotót a Bernini oszlopsornál. A kirándulás végén a busz ugyanolyan káprázatos tájon kanyarogva visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen érkeztek is.
Megjegyzés: az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A Szent Péter Bazilikát akár a látogatás ideje alatt is bezárhatják, különböző vatikáni programok miatt. A Bazilika látogathatóságáról a kirándulás ideje alatt kaphat tájékoztatást. A bejutáshoz akár hosszabb sorban állás is lehet. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasaink a kiránduláson részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a kiránduláson hosszabb sétákat kell tenni. Kerekesszékes utasaink egy fő fizető kísérővel együtt vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban, mivel a buszon sem lift sem rámpa nem található. A széknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni az utazáson, a fedélzetre szállva keressék fel a „Shore Excurions’ Desk”-et, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet megtehesse.

13. nap - Genova: A hajó a reggeli órákban köt ki Genovában. A kabinok elhagyása után már a délelőtti órákban buszra száll a csoport és elindul Budapest felé. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a kellemes mediterrán barangolás az Ön számára is feledhetetlen élményekkel zárul! Reméljük, hogy rövidesen ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az utasainak körében üdvözölhetjük majd!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

A hajó útvonala: Genoa (Italy), Malaga (Spain), Funchal (Portugal), Santa Cruz de Tenerife (Spain), Tangier (Morocco), Cartagena (Spain), Civitavecchia (Italy), Genoa (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Kedd2020.03.10.Genova, Italy---16:00
Szerda2020.03.11. Tengeren------
Csütörtök2020.03.12. Malaga, Spain13:0018:00
Péntek2020.03.13.Tengeren------
Szombat2020.03.14.Funchal, Portugal09:0016:00
Vasárnap2020.03.15.Santa Cruz de Tenerife, Spain08:3015:00
Hétfő2020.03.16.Tengeren------
Kedd2020.03.17.Tangier, Morocco08:0014:00
Szerda2020.03.18.Cartagena, Spain09:0017:00
Csütörtök2020.03.19.Tengeren------
Péntek2020.03.20.Civitavecchia, Italy07:0018:00
Szombat2020.03.21.Genova, Italy08:00---

Időpont:       2020. március 9 - 21.  (13 nap/11 éj)
Utazás:        busz + hajó (MSC Opera)
Elhelyezés:
választott kabintípusban a hajón
Ellátás:       
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással*)

*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám:
15 fő

Részvételi díjak  Euro/fő
Kabintípusokbelső kabinablakos kabin balkonos kabin
Fantastica kabin  1.089 Euro/fő   1.235 Euro/fő  1.462 Euro/fő

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

A részvételi díjak tartalmazzák:  kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést.

Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek: 220 Euro/fő
- kötelező borravaló
- személyre szabott szolgáltatások díjai
- Útlemondási biztosítás    2 %              
- BBP biztosítás: 30 EUR/fő    
- fakultatív programok:      
             - Malaga: 52 EUR/fő             
             - Funchal: 52 EUR/fő             
             - Tenerife: 65 EUR/fő                
             - Tangier: 65 EUR/fő             
             - Cartagena: 72 EUR/fő             
             - Róma: 82 EUR/fő             
Easy italcsomag: 319 EUR/fő             
Premium italcsomag: 429 EUR/fő             
Premium+ italcsomag: 605 EUR/fő             
Alk.mentes italcsomag: 209 EUR/fő             
Internet 3,5 GB: 68 EUR              
Felnőtt pótágyár: 927 EUR/fő             
Gyermek pótágyár: 663 EUR/fő  

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype