geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Görög tavasz - csoportos mediterrán hajóút

Görög tavasz - csoportos mediterrán hajóút

Időtartam: 8 nap/ 7 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: busz + hajó

Elhelyezés: választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2020. május 15 - 22.

Görög tavasz
(csoportos mediterrán hajóút)

1. nap - Velence: Változatos élmények a fedélzeten és a kikötőkben - ezt az utat bátran ajánljuk olyan utasoknak, akik egy vidám és élménydús tengeri kirándulást néhány csodaszép mediterrán város felfedezésével is egybe kötnék. A kiránduláson hű társa az MSC Magnifica lesz, melynek fedélzetén páratlan módon ötvöződnek egymással a mediterrán vendégszeretet, a tengeri hajózás legnemesebb hagyományai és a csillogó luxus.

2. nap - Bari: Rövid: Hangulatos városnéző kirándulás Alberobello ikonikus trullói között* · UNESCO Világörökség része* · Rövid városnéző kirándulás Bariban*
A mesés dél-olasz tájakat egy Bariban tett, fakultatív* kiránduláson is felfedezheti. A program a világhírű Alberobelloba kalauzol el (az UNESCO Világörökség része 1996 óta). Már a kikötőből kikanyarodva érdemes előkészíteni a fényképezőgépeket, hiszen a busz a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog, a tenger és a hegyek csodaszép ölelésében...
Alberobello jellegzetes trullóiról ismert világszerte. A habarcs nélkül épült, köralakú, süveges tetejű kőházak egykor egy vaskezű grófot segítették az adócsalásban - ma a világ távoli részeiről is eljönnek megcsodálni ezt a különleges hangulatú települést. Az ugyanebben az egyedi stílusban épült St. Antonio templomot is felkeresik a kirándulók. A valóban páratlan környéken szabadon barangolhat, majd a busz hasonlóan gyönyörű útvonalon visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen oda érkezett. Amennyiben az időbeosztás engedi, a csoport Bariban rövid, buszos városnéző kiránduláson is részt vesz.
Fontos megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

3. nap - Tengeren: A görög partok felé haladva ezen a napon az MSC Magnifica nem köt ki - így ön az egész napot a Musica-osztályú hajó csodálatos programjainak felfedezésével töltheti! Gasztronómia felsőfokon: változatos ízvilágok várják a fedélzeti éttermekben, a finom falatokat pedig a tucatnyi különleges hangulatú bár egyikében öblítheti le. A fiatalabb korosztályokat különböző témájú klubok és játszószobák várják, miközben a szülők a hajó díjnyertes MSC Aurea Spa kínálatában hagyományos bali masszázsokkal és a legmodernebb szépészeti kezelésekkel kísérleteznek... Frissüljön fel a török fürdőben, szaunában, tartsa magát formában a fitnesz központban vagy a thalasso terápiás szobában!
A zöld környezetbe ültetett nyitott medencék, 4 örvénymedence, szolárium és a csillagfényes beltéri medence garantálja, hogy a tengeren járva sem kell egy pillanatra sem lemondania a vizes örömökről. A fedélzeten minden perc a felhőtlen kikapcsolódásé. A szórakozás akkor sem ér véget, amikor a Nap alábukik a horizont mögé: a kaszinó neonfényei, a panorámás diszkó, 4D mozi, kávézók, szivarterem és az 1200 férőhelyes színház: a végeérhetetlen programkínálat kora hajnalig ébren fogja tartani!

4. nap - Szantorini: Rövid: Izgalmas barangolás a meseszép görög tájakon és városokban* · Akrotiri* · Fira* · Oia*
Fedezze fel Szantorini izgalmas szigetét, melyet a tudósok szerint évezredekkel ezelőtt egy gigantikus vulkáni robbantás hozott létre. A fakultatív* kiránduláson először Athiniosz kikötőhöz utaznak kis hajókon a résztvevők, majd busszal indulnak a „leggörögebb” sziget felfedezésére! Az első megálló az ősi Akrotiri városa, amely évezredekkel ezelőtt, a minószi bronzkorszakban élte igazi fénykorát. A város hirtelen hanyatlását egy igazi történelmi tragédia, az időszámításunk előtti második évezred derekán történt vulkánkitörés okozta.
A környéken a ’60-as évek óta intenzív ásatások folynak, melyeknek köszönhetően rengeteg ókori hagyatékot: gyönyörű freskókat, és lenyűgöző épületeket sikerült az utókor számára feltárni és megmenteni. A régészeti helyszíneket alaposabban is felfedezheti: közel másfél órát tölthet el a történelem előtti korok egyik legszebb emlékei közt barangolva.
A csoport innen Firába indul. Szantorini fővárosában némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség - a hangulatos sétányokat övező kávézók kínálata kihagyhatatlan! Gyönyörködjön a fantasztikusan szép „ikerszigetek”, a Kamenisz látványában. Majd a busz Oiába visz, az ikonikus kék-fehér falu gyönyörű házikóit csodálhatja meg a vulkán árnyékában. A csoport egy helyi borászatot is felkeres, ahol lehetősége lesz a különleges ízvilágú szantorini borokat és más helybéli csemegéket is megkóstolni. A busz innen az Athinioszi kikötőbe viszi az utazókat, majd motorcsónakkal visszatérés a hajóhoz.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben, valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap - Chania: Rövid: Knósszosz felfedezése* · barangolás a bronzkor emlékeiben* · Knósszosz* · Heraklion*
Tartson velünk egy hangulatos kirándulásra, amely évezredekkel ezelőtti korokba, a történelem hajnalára repíti vissza! A fakultatív* programon a csodálatos Knósszoszt fedezheti fel: egykori Minószi civilizáció vallási és politikai központja, a mai Heraklion közelében. A palota egyes részei egykori pompájukban csodálhatóak meg, miután az eredeti feltárásokat vezető brit archeológus helyreállítási munkálatokat is végzett itt. A termek labirintusában bolyongva a látogatók a 20 ezer négyzetméteres épület lenyűgöző méreteiről is benyomást nyerhetnek, miközben a falakon elhelyezett információs anyagok segítségével bepillanthatást nyerhet abba is: milyen lehetett az élet a bronz korban...
A palotát egy korábbi, még nagyobb és az újkőkorszakban épített palota romjain emelték. Az öt emeletes épület 1300 terméből 800 maradt meg mára. A kirándulás Heraklionban zárul, ahol némi szabadidő eltöltésére is lesz lehetőség.
Megjegyzés: a kirándulás során macskaköves úton kell sétálni, ami kerekesszékkel közlekedő utasok számára nehézséget okozhat. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a kiránduláson, aki segít a le- és felszállásban (a buszon sem rámpa, sem lift nem található). A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie. Kerekesszékes utasainkat arra kérjük, hogy amennyiben részt kívánnak venni ezen a kiránduláson, úgy a hajóra történő felszállást követően keressék fel a Shore Excursions’s Desk-et, hogy a szükséges előkészületeket megtehesse a személyzet.

6. nap - Korfu: Rövid: Sisi királyné palotájának felfedezése* · Korfu* · Achilleion-palota*
Korfu - a legendás görög hős, Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása, de egyben az osztrákok és magyarok szeretett Sisi királynőjének kedvelt szigete is volt. Fakultatív* kirándulásunkon a résztvevők Sisi gazdagon dekorált palotáját kereshetik fel, ami a tengerre néző kertjével együtt feledhetetlen látványt nyújt! A palota köré ültetett kertet szebbnél szebb szobrokkal ékesítették, melyek közül a legértékesebb a „Haldokló Akhilleusz” (a palota nevét is az ismert, mítikus szereplőről nyerte). A kikötőbe való visszatérés előtt rövid szabadprogram Korfu városában.
Fontos információ: a kiránduláson kerekes székes utasaink nem vehetnek részt.

7. nap - Dubrovnik: Rövid: Városnézés az „Adria gyöngyében”* · Európa egyik legszebb, középkori negyedének felfedezése (Dubrovnik)*
Leírás: Keresse fel az „Adria gyöngyét” fakultatív* kirándulásunkon. A csoport a történelmi városnegyedben kezdi Dubrovnik felfedezését (UNESCO Világörökség része). A híres városfalak, tornyok és erődítmények a teljes történelmi központot és a kikötőt is körül ölelik. A 12. században megkezdett építkezés évszázadokon át folyt, és a történelem vérzivataros századaiban sokszor a békét jelentették a településen élők számára. A közel két kilométer hosszú fal az egyik legszebb középkori városfal Európában. Varázslatos hangulatát csak fokozza, hogy közel érintetlen állapotában maradt fel. A séta után a csodálatos környéket némi szabadidő keretében fedezheti fel.
Megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Kényelmes cipő, sapka és naptej használata javasolt. A parkolóban valamennyi sorban állás elképzelhető.

8. nap: Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki, a búcsú pillanatát követően a csoport ismét buszra száll: irány Budapest! Biztosak vagyunk abban, hogy Ön is életre szóló élményekkel gazdagabban tér majd vissza a magyar fővárosba. Bízunk abban, hogy ez a varázslatos mediterrán barangolás hamarosan egy újabb utazásra csábítja majd, és ugyanezen vagy egy másik programunkon ismét az utazóink körében köszönthetjük!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

A hajó útvonala: Venice (Italy), Bari (Italy), Santorini (Greece), Chania (Greece), Corfu (Greece), Dubrovnik (Croatia), Venice (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Szombat2020.05.15.Velence, Italy---17:00
Vasárnap2020.05.16. Bari, Italy14:0020:00
Hétfő2020.05.17. Tengeren------
Kedd2020.05.18.Santorini, Greece07:00
19:00
Szerda2020.05.19.Chania, Greece07:0017:00
Csütörtök2020.05.20.Korfu, Greece12:0019:00
Péntek2020.05.21.Dubrovnik, Croatia07:0013:30
Szombat2020.05.22.Velence, Italy09:00---

Időpont:      2020. május 15 - 22.  (8 nap/7 éj)
Utazás:        busz + hajó (MSC Magnifica)
Elhelyezés: 
választott kabintípusban a hajón
Ellátás:       
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással*)

*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám:
15 fő

Részvételi díjak  Euro/fő
Kabintípusokbelső kabinablakos kabin balkonos kabin
Fantastica kabin  909 Euro/fő   1.037 Euro/fő  1.155 Euro/fő

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

A részvételi díjak tartalmazzák:  kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón*, magyar nyelvű idegenvezetést.

Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek: 190 Euro/fő
- kötelező borravaló
- személyre szabott szolgáltatások díjai
- Útlemondási biztosítás    2 %             
- BBP biztosítás: 19 EUR/fő   
- fakultatív programok:             
         - Bari: 62 EUR/fő             
         - Santorini: 95 EUR/fő              
         - Kréta: 85 EUR/fő              
         - Korfu: 59 EUR/fő              
         - Dubrovnik: 52 EUR/fő              
Easy italcsomag: 203 EUR/fő              
Premium italcsomag: 273 EUR/fő              
Premium+ italcsomag: 385 EUR/fő              
Alk.mentes italcsomag: 133 EUR/fő              
2 GB internet: 48 EUR               
Felnőtt pótágyár: 747 EUR/fő              
Gyermek pótágyár: 511 EUR/fő              

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype