geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Ariel hercegnő - csoportos mediterrán húsvéti hajóút

Ariel hercegnő - csoportos mediterrán húsvéti hajóút

Időtartam: 9 nap / 7 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: busz + hajó

Elhelyezés: választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2020. április 10 - 18.

Ariel hercegnő
(csoportos mediterrán húsvéti hajóút)

1. nap: A csoport első nap az esti órákban buszra száll és útnak indul a gyönyörű Észak-Itália felé.

2. nap: Beszállás! A csoport már a délelőtti órákban megérkezik Genovába, a check-in és a beszállást követően a választott kabinok elfoglalása következik. Az esti órákban a lenyűgöző MSC Fantasia felhúzza a horgonyt és az olasz csizma partjait követve délkeleti irányba fordul. A vacsorát már a fedélzeten költheti el!
Töltse az első órákat azzal, hogy alaposan feltérképezi a hajót, amely a következő hét nap során második otthonává válik. Az MSC Fantasian csupán egyetlen dolog lehetetlen: unatkozni! Tucatnyi étterem, bár és kávézó várja, mindegyik külön hangulattal és változatos kínálattal csábít. A tenger közepén sem kell lemondani a vizes örömökről: több medence, valamint a fedélzeti aquapark is fantasztikus lehetőségeket tartogat.
Az éjszakában ragyogó neonfények gyúlnak, a hajó pedig szinte új életre kel. A színház és a kaszinó, a hajnalig tartó tánc a diszkóban: ezekért tényleg megéri kihagyni néhány órányi alvást!

3. nap: Minden sarkon a történelmi korok köszönnek vissza, az egyedülálló olasz életérzést most Ön is felfedezheti egy félnapos fakultatív* kiránduláson Rómában! A kirándulók a lenyűgöző mediterrán tájakon kanyarogva körülbelül másfél óra alatt érik el az olasz főváros szívét, majd buszos felfedezőútra indulnak. A városnézés Róma ikonikus helyeit érinti: Circus Maximus, Colossem, Constantinus diadalíve és a Palatina is... Majd a buszról leszállva másfélórás sétán fedezheti fel a legszebb látványosságokat: a filmekből is jól ismert Trevi-kutat, a fantasztikus állapotban fennmaradt Panteont és a Piazza Navonát is megnézik a kirándulók. Rövid ebédszünetet követően a San Pietron álló Bernini oszlopokhoz látogatnak, melynek környékét egy órás szabadprogram keretében mindenki önállóan fedezheti fel. Lehetőség van a Bazilikát is meglátogatni, mielőtt a busszal a kikötőbe indulnak vissza.
Fontos megjegyzés: az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A Szent Péter Bazilikát esetenként rövid értesítési határidővel bezárhatják, amelyre az MSC-nek nincs hatása (vatikáni programok). A Bazilika látogathatóságát a kirándulás során erősítik meg, de a bejáratnál hosszabb sorok lehetnek. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékkel közlekedő utasaink a kiránduláson részt vehetnek, de kérjük vegyék figyelembe, hogy a program hosszabb sétát tartalmaz. Mozgáskorlátozott utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt a programon, a kerekesszéknek pedig összecsukhatónak kell lennie, mivel a buszon sem rámpa, sem lift nincsen. Kérjük, hogy kerekesszékes utasaink keressék fel a fedélzeti „Shore Excursions’ Desk” pultot a felszállást követően, hogy a szükséges előkészületeket a személyzet meg tudja tenni.

4. nap: Vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon, fedezze fel Palermo legszebb látványosságait, köztük a Quattro Cantit, a Piazza Politeamat és a Teatro Massimot! A csoport úticélja Monreale, egy hangulatos, ízig-vérig mediterrán olasz városka a Monte Caputo oldalában, Palermotól nyolc kilométernyire. Megérkezve szabadon fedezheti fel a szicíliai nagyhercegek egykori kedvelt települését. A kirándulás során a helyi katedrálist is felkeresik, ahol az Ó- és Újszövetség történetei által ihletett, aranyozott életképeket tekintheti meg. Majd Palermoban a csoport felkeresi az arab és normann hatások lenyűgöző ötvözetét tükröző katedrális épületét, amely egyben számos kora középkori király végső nyughelye is. A “Casa Professa” egy másik jelentős vallási helyszín, ahova a csoport ellátogat – ez egyben a város egyik legszebb barokk temploma is. A kirándulás a Mercato di San Lorenzonál ér véget, ahol a helyi kereskedők portékáiból válogatva tökéletesítheti alkudozási taktikáit, majd visszatérés a hajóra.
Fontos megjegyzés: A Monreale-i székesegyház bejáratához néhány foknyi lépcsőt kell megmászni. Ünnepnapok és különleges rendezvények alkalmával a katedrális zárva tart, ilyen esetekben a csoport csupán kívülről tekinti meg az épületet. A kirándulás során egyenetlen talajon is kell járni, kerekesszékes utasaink nem vehetnek ezen részt. Mozgáskorlátozott utasaink kérjük mérlegeljék a részvételt a fentiek tükrében. A kirándulás végén az audiokommentárt kifogástalan állapotban kell visszaszolgáltatni. Bármely kárt, vagy a készülék elveszítését a vendégnek kell megtérítenie.

5. nap: Barangoljon a régmúlt emlékei között, fedezzen fel mesés tájakat és csodaszép templomokat ezen a fakultatív* kirándulásunkon a mesés Szardínián! A csoport busszal olyan nevezetességek mellett halad el, mint az 1700-as években épült Bonariai Miasszonyunk Bazilika, vagy a Poetto Beach. De a végső úti cél még ezeknél is szebb: a Parco di Monte Urpinu. Ez a csodás park a város közepén az itt élők kedvelt szabadidős helye, ahonnan fényképre kívánkozó kilátás nyílik az óvárosi részre. Rövid pihenőt követően a csoport gyalogszerrel vág bele a környék felfedezésébe. A 17. században épült Porta Cristina a kiindulópont: a kirándulók a 12/14. században épült székesegyház mellett elhaladva az Elefánttoronyhoz érkeznek. A középkorban épült, hófehér torony az oldalán kapaszkodó elefánt szoborról kapta a nevét. A környező utcákat szabadidős program keretében önállóan is felfedezheti, mielőtt a csoport visszatér a kikötőbe.
Fontos megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni, ezért mozgásukban korlátozott, valamint kerekesszékkel közlekedő utasaink azon nem vehetnek részt.

6. nap: Isten hozta Spanyolország legszebb szigetén, a gyönyörű Mallorcán! A Földközi-tenger igazi ékszerdobozát fakultatív* kirándulásunkon is felfedezheti, olyan nevezetességeket keresve fel, mint a híres gótikus negyed és az ott található Bellver kastély. Készen áll az utazásra? A csoport első megállója a fantasztikus Barrio Gótico (gótikus negyed), ahol az 1200-as években épült székesegyházat is felkeresheti. Innen a spanyol hagyományok igazi centrumába, a ‘Plaza de Toros’-hoz vezet az út. Ismerős név? Nem véletlenül: az arénában a mai napig rendeznek bikaviadalokat... Egy közeli üzemben pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert és lenyűgöző helyi mesterséggel ismerkedhet meg. Az üzemben készülnek a gyöngyutánzatok: a világszerte ismert és keresett különlegességeket csak szakértők tudják megkülönböztetni az igazgyöngyöktől.
Fontos megjegyzés: ünnepnapokon és különleges események alkalmával a katedrális zárva tart, ilyenkor a látogatás az épület külső megtekintésére korlátozódik. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyszíneken konzervatív öltözetet viseljen. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és/vagy kerekesszékkel közlekedő utasaink nem vehetnek részt. A bikaviadalok helyszínét néhány lépcsőn keresztül lehet megközelíteni, a Katedrálishoz a buszparkolóból kb. 100 lépcsőfokon át vezet az út.

7. nap: A római kor óta lakott Valencia mindenképpen megér egy látogatást! A Turia folyó két partján elterülő, pezsgő modern város le sem tagadhatná mediterrán gyökereit, a hangulatos kavalkádot Ön is felfedezheti fakultatív* kirándulásunkon! A túra egy buszos utazással kezdődik, ami a gyönyörű település számos nevezetessége mellett halad el a város hangulatos terei és utcácskái között. A központban a kirándulók elhagyják az autóbuszt és barangolásra indulnak a gótikus épületek árnyékában. Az Elhagyott Asszonyunk Bazilikára külön időt szentelnek: a gótikus, barokk és román stílusok lenyűgöző kavalkádjában épült templomnál számtalan remek fotólehetőség kínálkozik! De ezt követően sem érdemes nagyon eldugni a fényképezőgépeket: a Tudományok és Művészetek negyedénél, egy hatalmas múzeum és mozi mellett újabb irigylésre méltó képek készülhetnek - az épület futurisztikus megjelenése miatt világszerte ismert.
Fontos megjegyzés: vallási ünnepségek alkalmával a Katedrálist a kirándulók egyénileg kereshetik föl, miután az idegenvezetőtől eligazítást kaptak. Bizonyos napokon a katedrális zárva tarthat, ilyenkor a látogatás csak külső megtekintésre korlátozódik. Kérjük, hogy a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözetet viseljenek. Kerekesszékkel közlekedő utasaink egy fő fizető kísérővel vehetnek részt, aki segít a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszéknek összecsukhatónak kell lennie, mivel a busz sem rámpát sem lifttel nem rendelkezik. Kerekesszékes utasainkat kérjük, hogy beszállást követően keressék fel a fedélzeti ‘Shore Excursions’Desk’ pultot, hogy a szükséges előkészületeket a szervezők meg tudják ejteni.

8. nap: Rövid: Egésznapos kirándulás Marseille-ben és Avignonban* · Marseille: Notre Dame de la Garde bazilika, Kennedy corniche, buszos városnézés* · Avignon: Pápai palota, szabadidős program*

Leírás: Két lenyűgöző francia város várja fakultatív* kirándulásunkon: csatlakozzon Ön is a csapathoz, és barangolja be a francia riviéra legnyugatibb városát, és ismerje meg a helyet, mely a katolikus egyház székhelye volt, közel egy évszázadon át. A csoport először a Marseille fölé tornyosuló dombra látogat el, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik nem csak a legnagyobb francia kikötővárosra, de a békés öbölre is. Kattintson el néhány fotót a lélegzetelállító Notre Dame de la Garde árnyékában! A rövid megálló után innen Marseille útjain kanyarogva Avignon felé indul tovább a csoport. A város a középkorban közel egy évszázadon át volt a pápák székhelye - a történetírás ezt “avignoni fogság” néven emlegeti. A kirándulók a pápai palotát is felkeresik, amely még most is lenyűgöző pompáról árulkodik... Az erődnek is beillő épület után némi szabadidőt is eltölthet a városban, majd a busz visszatér a kikötőbe az MSC Fantasiához.

Megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell járni, a marseille-i bazilikához pedig néhány lépcsőfokon át vezet az út. A programon kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasaink kérjük a fentiek figyelembe vételével mérlegeljék részvételüket. A vallási jelentőségű helyszíneken kérjük konzervatív öltözéket viseljen. Egyes különleges ünnepek alkalmával a Notre Dame de la Garde helyett a csoport a Marseille-i Székesegyházat keresheti fel.

9. nap: Az MSC Fantasia a reggeli órákban kiköt az olasz partoknál. A kabinok elhagyását, valamint a kicsekkolást követően a csoport buszra száll, és útnak indul Budapest felé. Bízunk abban, hogy életre szóló élménnyekkel gazdagabban tér vissza a tavaszi kikapcsolódásból, és reméljük, hogy hamarosan ugyanezen, vagy egy másik programunkon ismét köszönthetjük majd Önt!

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

A hajó útvonala: Genoa (Italy), Civitavecchia (Italy), Palermo (Italy), Cagliari (Italy), Palma de Mallorca (Spain), Valencia (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Szombat2020.04.11.Genova, Italy---18:00
Vasárnap2020.04.12. Civitavecchia, Italy07:0019:00
Hétfő2020.04.13. Palermo, Italy10:0018:00
Kedd2020.04.14.Cagliari, Italy09:00
17:00
Szerda2020.04.15.Mallorca, Spain13:3023.59
Csütörtök2020.04.16.Valencia, Spain08:0016:00
Péntek2020.04.17.Marseille, France12:0020:00
Szombat2020.04.18.Genova, Italy08:00---

Időpont: 2020. április 10 - 18.  (9 nap/7 éj)
Utazás:  Busz + hajó (MSC Fantasia)
Elhelyezés:
választott kabintípusban a hajón
Ellátás:
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással*)

*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám:
15 fő

Részvételi díjak  Euro/fő
Kabintípusokbelső kabinablakos kabin balkonos kabin
Bella kabin---------- -----
Fantastica kabin  1.066 Euro/fő   1.194 Euro/fő  1.358 Euro/fő

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

A részvételi díjak tartalmazzák:  kiutazás költségét, elhelyezést a választott kabinkategóriában, teljes ellátást a hajón**, magyar nyelvű idegenvezetést.

Választható opciók: bbp- és sztornó biztosítás, fakultatív programok*, italcsomagok. Pótágyas kabinok lekérésre és visszaigazoltatás követően foglalhatók.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek: 190 Euro/fő
- kötelező borravaló
- személyre szabott szolgáltatások díjai
- Útlemondási biztosítás    2 %              
- BBP biztosítás: 21 EUR/fő    
- fakultatív programok:      
             - Róma: 82 EUR/fő             
             - Palermo: 52 EUR/fő             
             - Cagliari: 49 EUR/fő                
             - Mallorca: 52 EUR/fő             
             - Valencia: 52 EUR/fő             
             - Marseille: 85 EUR/fő             
Easy italcsomag: 203 EUR/fő             
Premium italcsomag: 273 EUR/fő             
Premium+ italcsomag: 385 EUR/fő             
Alk.mentes italcsomag: 133 EUR/fő             
Internet 2 GB: 50 EUR              
Felnőtt pótágyár: 913 EUR/fő             
Gyermek pótágyár: 613 EUR/fő  

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype