geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Őszi szünet New Yorkban

Őszi szünet New Yorkban

Időtartam: 6 nap / 5 éj

Utazás: Repülővel Budapestről!

Elhelyezés: 2 ágyas szobában

Megjegyzés: 2019. október 28 - november 2.

Őszi szünet New Yorkban

csoportos utazás magyar idegenvezetéssel

1. nap: Elutazás Budapestről közvetlen járattal New Yorkba (11:50-17:05). A csomagok felvétele és az útlevél ellenőrzés után az idegenvezető várja a csoportot, majd külön busszal jutunk el a belvárosi szállodánkba. Este szabadidő.

2. nap: Délelőtt gyalogos városnézésre indulunk idegenvezetőnkkel és felfedezzük a szálloda közelében fekvő nevezetességeket: a néhány metrómegállónyira található Macy’s áruháztól indulva elsétálunk az Empire State Buildinghez, amely 42 évig asz USA legmagasabb épülete volt. A csodás Art Deco stílusú lobbit 10 éve állították helyre, az eredeti, 1930-as tervek alapján. Következő állomásunk a szintén gyönyörű belsőépítészeti műremek, a Grand Central, azaz a központi pályaudvar, majd a St. Patrick katedrálisnál és a Rockefeller Centernél állunk meg. A következő ikonikus helyszín a különösen éjszaka látványos Times Square, de délelőtt sem fog csalódást okozni a sokak által kedvelt, a nap minden szakában mozgalmas tér. Innen sétálunk vissza a szállodához, majd délután a Central Parkot, „New York tüdejét” célozzuk meg. A közel 150 éves, sok filmből ismert parkban piknikező, kocogó, görkorcsolyázó helyiekkel és turistákkal találkozhatunk. A nap további részében szabadidő.

3. nap: Ma busszal fedezzük fel Manhattan távolabbi városrészeit: elhaladunk az ENSZ székház, majd a Flatiron Building ("Vasalóház") mellett – a háromszög alakú épület a város egyik legrégebbi felhőkarcolója. Little Italyt (olasz-negyed) és Chinatownt (kínai-negyed) hátrahagyva New York egyik szimbólumánál, a Brooklyn hídnál állunk meg, majd a Wall Street felé vesszük az irányt, amely nem csak a metropolisz, de az egész világ üzleti központja is. A Battery Park – a felhőkarcoló-rengeteg és a víz közé ékelődő park – után a következő állomásunk az egykori World Trade Center helyén magasodó és annak emléket állító Freedom Tower. A dokkok mellett végigbuszozva érjük el a kikötőt, ahonnan egy másfél órás hajózásra indulunk, hogy a vízről is megcsodáljuk Manhattan páratlan látképét. Este visszasétálunk a szállodába, majd szabadidő.

4. nap: Egész nap szabadidő, lehetőség New York további felfedezésére egyénileg. Elsétálhatunk a Rockefeller Centerhez, melynek kilátója szintén csodás panorámát nyújt; áthajózhatunk a Szabadság szoborhoz; bevethetjük magunkat egy nagyáruház forgatagába vagy felkereshetjük a világhírű múzeumokat: a Metropolitan műkincsei és a Természettudományi Múzeum gazdag gyűjteménye szinte egész napra tartalmas programot kínálnak.

5. nap: Délelőtt szabadidő, majd délután transzfer a repülőtérre (magyar asszisztencia). Hazautazás a LOT közvetlen járatával Budapestre (18:50-08:20, érkezés november 2-án reggel).

Időpont:   2019. október 28 - november 2.  (6 nap/ 5 éj) 

Részvételi díj: 299.000.- Ft/fő

Szállás: Hotel Wellington*** - a szálloda Manhattan szívében fekszik, metróvonalak közelében, így gyalog és tömegközlekedéssel is könnyen elérhetők New York legismertebb látnivalói: a Times Square, az Empire State Building, a Rockefeller Center, a Brooklyn híd, a Central Park és olyan színvonalas, világhírű múzeumok, mint a Metropolitan vagy a Természettudományi Múzeum.

Elhelyezés: kétágyas szobában, melynek alapfelszereltségéhez saját fürdőszoba, hajszárító, síkképernyős tévé és wifi hozzáférés tartozik.

Az ár tartalmazza:
- Repülőjegy Budapest-New York-Budapest útvonalon, közvetlen járatokkal
- Egy feladott poggyász (max. 23 kg) és egy kézipoggyász
- Transzferek és városnézések magyar idegenvezetéssel
- Szükséges belépők
- Négy éjszaka szállás a Wellington Hotelben, kétágyas szobában.

Az ár nem tartalmazza:
-
Repülőtéri illeték: 139.000.- Ft/fő
- Ellátás-  Reggeli a szállodában (4 nap)   35.000.- Ft /fő
- ESTA - elektronikus beutazási engedély     9.000.- Ft /fő
- Útlemondási biztosítás - Az út költségének 1,7%-a

Fakultatív programlehetőségek New Yorkban
- Top of the Rock – Rockefeller Center kilátó (foglalás előre szükséges, ára 14.000 Ft/fő)
- Szabadság szobor és Ellis Island komppal (A szobor talapzatáig kb. 215 lépcsőfok vezet fel, lift nincsen) (foglalás előre szükséges, ára 7.000 Ft/fő)

 Minimum létszám:
20 fő.

-    Az USA-ba történő beutazás feltétele a hazautazáshoz képest még 6 hónapig érvényes útlevél és az előre igényelt ESTA engedély vagy vízum.
-    A részvételi díj franciaágyas szobában történő elhelyezés esetén érvényes, a külön ágyas szobák magasabb árkategóriába tartoznak.

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype