geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Napsütötte ősz - csoportos tengeri hajóút

Napsütötte ősz - csoportos tengeri hajóút

Időtartam: 9 nap / 7 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: busz + hajó

Elhelyezés: a választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2019. október 25 - november 2.

Napsütötte ősz
(csoportos tengeri hajóút)

1. nap: A csoport az esti órákban autóbuszra száll, hogy másnap a kora reggeli órákban már elérje Genovát, ahol az MSC Divina fenséges fedélzete várja Földközi-tenger meghódítására készülő utazókat!.

2. nap: A kora reggeli órákban a csoport busz már a genovai kikötőbe kanyarodik - a csomagok gyors kipakolását követően irány a tengerjáró! A becsekkolás valamint a kabinok elfoglalása után kezdje el az MSC Divina végtelen programkínálatának a felfedezését. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Fedezze fel Rómát, az olasz főváros nem csak egy élettől pezsgő modern metropolisz, de az ókori birodalom fővárosa is - ami a mai napig mélyen meghatározza az Örök Város látképét. A fakultatív* kirándulás a Colosseumnál kezdődik - amiről azt tarják a helyiek: amíg áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elenyészik Róma és a világ is. Az ókori világ legismertebb amfiteátrumának mára részben leomlott falai között régen a gladiátorok kegyelmet nem ismerő vetekedése szórakoztatta a római népet. Ma a környék éteri békét és nyugalmat áraszt, a téren pedig egymást érik az ókori csodák…
A kirándulók közösen fedezik fel a Piazza Navona-t és a minden római isten tiszteletét hirdető Pantheont és környéküket, majd egy hangulatos olasz étteremben igazi mediterrán ízeket élvezhet ebédre. A túra a kereszténység szent helyein folytatódik: a Szent Péter tér valamint a Bazilika felfedezésére önállóan indulhat útnak, miután az idegenvezetőtől minden érdekességet megtud a hely történetéről...
A csoport kora délutáni órákban tér vissza a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékkel közlekedő utasok is részt vehetnek, de a túra útvonalának nagyobb részét sétálva teszi meg a csoport. Mozgásukban korlátozott utasok számára a kiránduláson való részvétel nem ajánlott. A Szent Péter Bazilikánál és a Colosseumnál van rámpa a kerekesszékkel érkezők számára. A kerekesszékes utasok számára ajánlott, hogy fizető kísérő társaságában vegyenek részt a kiránduláson, a kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. A Szent Péter Bazilika és a Vatikáni Múzeum épületét helyi programok miatt lezárhatják, a látogathatóságról az utazás során kaphat bővebb felvilágosítást.

4. nap: Lenyűgöző látványban lesz része Szicília fővárosánál: a sziget festői szépségű északnyugati részén fekszik Palermo, a Tirrén-tenger egy békés öblében. Hagyja, hogy a város zegzugos utcácskáin lépdelve Önt is elbűvölje a templomok kupoláinak magával ragadó látványa, és ha nem vigyáz, az utcák illata pillanatok alatt becsábíthatja az egyik fantasztikus atmoszférájú street food étterembe. Az ínyenc falatok és az olasz konyha kedvelői számára kihagyhatatlan program!
Fedezze fel Szicíliát egy fakultatív* kiránduláson! A csoport autóbusszal utazik Palermoba, a város legfontosabb nevezetességei előtt haladva el. A városi katedrálisnál a csoport rövid megállót tart. A székesegyház évszázados falai között normann királyok alusszák örök álmukat. De az épület nem csak erről, hanem rendhagyó kialakításáról is ismert: az arab és normann építészet stílusjegyeit is magán hordozza - kihagyhatatlan látnivaló! A közeli Casa Professa-t Európa legszebb barokk stílusban épült templomai közt emlegetik, majd Palermo felfedezését a Mercato di San Lorenzo piacon fejezi be a csoport, ahol rövid szabadidős program keretében vásárlási lehetőség is nyílik.
Monreale-ba szintén busszal utazhat tovább, ahol az érett középkor egyik remekét, a 12. századból fennmaradt székesegyházat keresheti fel. Az épület valamint annak kerengője a Világörökségek listáján is szerepel. Az itt található, fantasztikus aranyozott mozaikok pedig az Ó- és Újszövetség történeteit kelti életre lenyűgöző pompával. A kikötőbe való visszaindulás előtt rövid szabadidős programon fedezheti fel a környéket és vásárolhat a környező árusoknál.
Fontos információ! A Monreale-i katedrális csak lépcsőn át közelíthető meg. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A vallási jelentőségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott!

5. nap: Szicília után szinte természetes, hogy Szardínia következik soron. Az olasz csizma másik nagy déli szigetét egy fakultatív* kiránduláson fedezheti fel. Az első megálló az utazás egyik igazi gyöngyszeme: az Urpinu hegyről fantasztikus látvány nyílik a fantasztikus mediterrán tájra, Cagliari óvárosára és a szigetet körül ölelő tengerre...
A látvánnyal lehetetlen betelni! A buszról remek fotólehetőségek nyílnak: olyan nevezetességek mellett haladva el, mint a Bonariai Miasszonyunk-szentély, vagy a 8 kilométer hosszú, gyönyörű tengerpart: a Poetto Beach. A program Cagliari óvárosi részén folytatódik. A hangulatos környéket egy vezetett sétával fedezheti fel: a Szent Krisztina kaputól induló út igazi időutazás a középkorba! A 13.-14. század fordulóján épült katedrális után a helyben bányászott, hófehér mészkőből épült, majd az Elefánt-torony megtekintésére van lehetőség (csak kívülről). A 700 évnél is idősebb bástya nevezetessége az a kis márvány elefánt szobor, amely a torony oldalán „kapaszkodik”. A kirándulás szabad programmal és vásárlási lehetőséggel zárul.
Fontos információ: a kirándulás során több alkalommal is egyenetlen talajon kell sétálni, ezért az kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek azon részt.

6. nap: A lenyűgöző homokos strandok és festői sziklás tengerpartok szomszédságában Mallorca sziget fővárosa lenyűgöző látnivalókat tartogat, melyeket Ön is felfedezhet a fakultatív* kiránduláson! A városnézés Palma talán legismertebb történelmi emlékhelyénél, a gótikus erődnél indul, a Bellver kastély után némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség a gótikus negyedben. Ezt követően a csoport közösen keresi fel a 13. században egy ősi mecset romjain épült festői szépségű katedrálist, amely egyike a világ legnagyobb katolikus székesegyházainak.
De az út további szakaszai is festővászonra kívánkoznak. A Plaza de Toros véráztatta kövein a mai napig ápolják a spanyolok számára szent tradíciót, a bikaviadalokat. A szomszédban pedig egy sokkal békésebb, de nem kevésbé ismert hagyomány él: a gyöngyutánzatok készítése, melynek titkos folyamatában most Ön is bepillantást nyerhet.
Fontos megjegyzés: a székesegyház vallási események alkalmával zárva tarthat a látogatók elől. A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözet javasolt. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekesszékkel közlekedő utasaink nem tudnak részt venni. A bikavidal helyszíne néhány lépcsőn keresztül közelíthető meg, a székesegyházhoz az út kb. 100 lépcsőn át vezet a buszparkolóból.

7. nap: A Turia folyó partjainál álló évezredes város (az ókori rómaiak alapították) kihagyhatatlan programpont! Fedezze fel a mediterrán várost egy fakultatív* kiránduláson. A kikötőből az autóbusz gyönyörű utakon kanyarog: tágas sugárutak és hangulatos terek váltják egymást. Az első megállót követően a csoport gyalogszerrel fedezi fel a belvárost, ahol a gótikus művészet lélegzetelállító alkotásai csábítanak közös fotózkodásra...
A közeli gyönyörű Bazilika épülete a gótikus, barokk és román stílus lenyűgöző ötvözetében épület. Innen az út egy utolsó fotózkodási lehetőséghez vezet a Tudomány és Művészetek városához, ahol hatalmas múzeum és mozi központ ünnepli a múlt és jövő találkozását.
Fontos megjegyzés: vallási ünnepek alkalmával a katedrális egyéni program keretében tekinthető meg. A vallási helyszíneken konzervatív öltözet ajánlott. Kerekesszékes utasainkat egy fizető vendég kell elkísérje, aki segít nekik a buszról történő le- és felszállásban. A kerekesszék összecsukható kell legyen, mivel a buszokon sem rámpa sem emelő nem található. Kerekesszékes vendégeink, amennyiben ezen a túrán részt kívánnak venni, kérjük keressék fel a „Shore Excursions’ Desk”-et a beszállás után az előjegyzés megerősítéséhez.

8. nap: Olasz- és Spanyolország színe-java után az út a híres francia kikötővárosba kalauzol. Marseille-ból indulva egy fakultatív*programon fedezheti fel a francia tájak lenyűgöző látványát. A busz a Kennedy Corniche-n át haladva lenyűgöző kilátást biztosít a part menti, gyönyörű Les Iles szigetekre. Innen egy hegytetőn épült templom, neobizánci stílusban épült Notre Dame de la Garde felé veszik az irányt, ahol nem csak a székesegyház, de a környék látványa is magával ragadó...
A város felfedezése a Palais Longchamps-on folytatódk, amin keresztül a Vieux Portba érkezik a csapat - itt valamennyi szabadidő áll rendelkezésre a környék megannyi kávézójának és éttermének felfedezésére (az étkezések árát a részvételi díj nem tartalmazza). A szomszédos Centre Bourse tökéletes hely egy kis vásárolgatáshoz, mielőtt a busz egy újabb kb. félórás útra indul a gyönyörű Aix-en-Provance irányába. A bájos városka utánozhatatlan francia kisvárosi hangulatot ont magából...
A település történelmi városközpontjában tett séta a legfontosabb nevezetességet érinti, köztük a híres Mazarin negyedet is, melyet az 1600-as években alapított a történelemkönyvek lapjairól jól ismert Mazarin bíboros testvére. A csoport felfedezi a városi dzsentrik által épített házakat, a gazdagon díszített Négy Delfin szökőkutat, a Szent Megváltó székesegyházat. De a város az 5. és 17. század között épült negyed bőségesen tartogat más látnivalókat is. A látogatás szabadidős programmal, vásárlási lehetőséggel zárul.
Fontos információ: a kirándulás során hosszabban kell egyenetlen talajon sétálni, így a mozgásukban korlátozott és kerekesszékes utasaink számára nem ajánlott. Az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza. A vallási jelentőségű intézmények látogatásához konzervatív ruházat ajánlott.

9. nap: Az MSC Divina a kora reggeli órákban érkezik vissza Genovába. A kabinok elhagyását követően a csoport a délelőtti órákban indul vissza a magyar fővárosba.

A hajó útvonala: Genoa (Italy), Civitavecchia (Italy), Palermo (Italy), Cagliari (Italy), Palma de Mallorca (Spain), Valencia (Spain), Marseille (France), Genoa (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Szombat2019.10.26.Genova, Italy---18:00
Vasárnap2019.10.27. Civitavecchia, Italy07:0019:00
Hétfő2019.10.28. Palermo, Italy10:0018:00
Kedd2019.10.29.Cagliari, Italy09:00
17:00
Szerda2019.10.30.Mallorca, Spain13:3023.59
Csütörtök2019.10.31.Valencia, Spain08:0016:00
Péntek2019.11.01.Marseille, France12:0020:00
Szombat2019.11.02.Genova, Italy08:00---

Időpont: 2019. október 25 - november 2.  (9 nap/7 éj)
Utazás:  Budapest - Genova - Budapest útvonalon autóbusszal, majd az MSC Divina hajón.
Elhelyezés:
választott kabintípusban a hajón
Ellátás:
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással*)

*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám:
15 fő

Részvételi díjak  Ft/fő
Kabintípusokbelső kabinablakos kabin balkonos kabin
Bella kabin---------- -----
Fantastica kabin  293.000.-   347.000.-  386.000.-

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

Bella kabinok: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák) korlátlan használata

Fantastica kabinok: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszerviz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban

A részvételi díj tartalmazza:  kiutazás költségét és transzfereket a programleírás szerint, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek: 57.000.- Ft/fő
- kötelező borravaló: 27.000.- Ft/fő
- személyre szabott szolgáltatások díjai
- fakultatív programok:
             - Róma: 47.000.- Ft/fő
             - Palermo: 19.000.- Ft/fő
             - Cagliari:   18.000.- Ft/fő
             - Mallorca: 19.000.- Ft/fő
             - Valencia: 19.000.- Ft/fő

             - Marseille: 31.000.- Ft/fő
- baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype