geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Mediterrán csodák - csoportos tengeri hajóút

Mediterrán csodák - csoportos tengeri hajóút

Időtartam: 9 nap / 8 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: repülő + hajó

Elhelyezés: a választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2019. június 21 - 29.

Mediterrán csodák
(csoportos tengeri hajóút)

1. nap: Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, átszállással, menetrend szerinti repülőjáratokkal Milánóba. Érkezést követően transzfer Genovába, ahol bejelentkezés a szállodába. Délután további részében szabadidő, felfedezhető a színes, hangos, elbűvölő város, labirintusokkal, palotákkal, középkori falakkal, városi liftekkel.

2. nap: Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer a kikötőbe és bejelentkezés az MSC Fantasia fedélzetére. Az ebédet a csoport már a L’Africana büféétteremben fogyaszthatja el. A délutáni órákban érdemes a medence partján pihenni és részt venni a Sailaway - Kihajózási partin a felső fedélzetek egyikén. Vacsora és szállás a hajón.

3. nap: Kikötés a reggeli órákban Marseille-ben, Európa legnagyobb kikötőjében. A város Provence kapujaként is ismert, hiszen rövid utazással elérhető Franciaország egyik legszebb vidéke, melynek látványától azt is gondolhatná az utazó, hogy itt megállt az idő. A félnapos fakultatív program során Provence igazi jelképének a levendula virágzásának megtekintése. Dél-Franciaországgal a hosszú évek során egybeforrt a levendulaolaj, az ételek, mézek, a szörpök és a parfümkészítés is. A békét és nyugalmat árasztó vidéket számos művész választotta múzsául: itt alkotott Van Gogh, Matisse, Cézanne és Renoir is. Bárhol járjon a látogató, biztosan találkozik a véget nem érő pétanque-játszmákkal, színes és hangulatos piacokkal, megunhatatlan ízekkel és természetesen a szélfútta levendulamezőkkel. Délutáni órákban visszautazás a kikötőbe, vacsora és szállás a hajón.

4. nap: Délelőtt érkezés Palma de Mallorca kikötőjébe. A félnapos fakultatív program a város vonzó utcáin kalauzolja végig az utasokat. A Baleár-szigetek fővárosát kristálytiszta tenger, fehérhomokos partszakaszok és pezsgő éjszakai élet jellemzi. A Sa Seau, vagyis Püspöktrónus névre keresztelt katedrálist a XIII. században kezdték építeni, felújítási munkálataiban Gaudí is részt vett, azonban a kivitelezővel való nézetkülönbségek miatt nem sokáig töltött be közreműködő szerepet. Széles felületével az ágyútámadásoktól védte a várost és lakóit. A Plaza del Toros aréna napjainkban is bikaviadalok helyszínéül szolgál. A sziget legmagasabb pontján áll a korábbi uralkodói rezidencia a Bellver kastély, ahonnan mesés panoráma tárul a látogatók szeme elé. Vacsora és szállás a hajón.

5. nap: A reggeli órákban érkezés a Baleár-szigetek legszínesebb, a nyári kalandok legideálisabb szigetére, Ibizára. Nem véletlenül választják egyre többen az ideális feltöltődés helyszínéül, hiszen szebbnél szebb tengerpartok váltják egymást, nem beszélve a véget nem érő napsütésről és a szórakozásról. Egy nyári hajóút nem lenne az igazi tengerparti kikapcsolódás nélkül, ezért az egész napos fakultatív program során Formentera szigetét kereshetik fel a látogatók. A kirándulás egy kb. félórás hajózással indul, míg el nem éri a fehérhomokos, napcsókolta partjairól neves szigetet. Érkezés Es Pujols tengerparti üdülőhelyre, ahol szabadidő keretében mindenki a maga tempójában járhatja be a napjaink eleganciájával és nyugalmával körüllengett kis várost. A fákkal szegélyezett sétálóutcák, butikok, kávézók és tengergyümölcsét kínáló éttermek elbűvölik a látogatókat. Továbbutazás a Migjorn strandra, amely 8 km hosszan terül el a sziget déli részén. Itt élvezhetik a hűsítő habokat, a frissítő koktélokat és a kellemes beach bárok adta latin ritmusokat. Délutáni órákban visszautazás komppal a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6. nap: Egész napos hajózás az azúrkék tengeren a hamisítatlan olasz pizza hazájába, Nápolyba. A tengeri napon véget nem érő programok sokasága várja a kicsiket és nagyokat. Érdemes bekapcsolódni az animációs programok valamelyikébe, olasz nyelvleckét venni, új ízeket kóstolni vagy feleleveníteni az eddig megszerzett élmények sokaságát.

7. nap: Kikötés a reggeli órákban Olaszország harmadik legnagyobb városában, Campania székhelyén Nápolyban. Habár Nápoly a történelem során számos kultúra, etnikum találkozási pontja volt, a városnak mindig sikerült homogenizálnia lakosságát, ezért lakosai, akár görög, akár spanyol eredetűek, mégis nápolyiaknak tartják magukat. Az erős lokálpatriotizmus is hozzájárult a sajátos nápolyi dialektus a napulitano fennmaradásához. Az egész napos fakultatív kirándulás első állomása Sorrento, a mitológiai szirének sziklája, a világ egyik legcsodálatosabb helye. A félsziget partjainak szépsége a szirénhangok varázsával vonzza a látogatókat: gigászi sziklahegyek, gyönyörű tengeröblök, kristálytiszta, kék víz, hullámos fennsíkok, parkok, erdők, narancs-, citrom- és olajültetvények. Ezt a meseszép színpadi díszletet egészíti ki a dél-olasz emberek vidám, hangos, nyüzsgő élete, lehengerlő kedvessége és vendégszeretete. Később továbbutazás Pompeiibe, ahol egy ízletes ebédet követően látogatás a világhírű ásatási területen. 79. augusztus 24-én a Vezúv tűzhányó váratlanul felébredt, s
órákon belül hamu, lávakő, mérges gáz takarta be a körülötte lévő területet és lávával kevert sártenger borított be mindent. A szerencsétlenség olyan váratlan és hirtelen volt, hogy teljesen meglepetésszerűen érte Pompeii és a közeli Herculaneum városának lakóit. Amikor a kitörés véget ért, Pompeiit hat méter magas hamuréteg fedte be, örök időkre megőrizve a virágzó város életének utolsó, rémült pillanatait. A város így maradt meg az utókor számára, maradványai a XVIII. század közepén kerültek napvilágra. Vacsora és szállás a hajón.

8. nap: Reggel érkezés Toszkána legnagyobb tengerparti városába, Livornóba, ahol az egész napos fakultatív program Firenze szépségeibe enged betekintést. A kétórás autóbuszos utazást követően érkezés a reneszánsz bölcsőjébe, mely többek között a Medici családnak köszönheti világhírét. Az első megálló az Arno folyó túloldalán fekvő Michelangelo tér, amely a világ egyik legszebb panorámájáról vált híressé, hiszen innen az egész várost belátni. A XIX. században kialakított tér központi eleme Michelangelo Dávid szobrának mása. Firenze főbb látnivalóit a középkori városfal által határolt belső területen találni. A látogatókat a Dóm téren, a csodálatos hármas fogadja: a Santa Maria del Fiore székesegyház a város szimbólumának számító kupolával, a Giotto harangtornya és a Battistero keresztelőkápolna. A Santa Croce, vagyis a Szent Kereszt templom felkeresése, mely a világ legnagyobb ferences rendi bazilikája és Galileo Galilei végső nyughelye is egyben. Szabadidő keretében érdemes megpihenni a Signoria tér kávézóiban vagy a kockásabroszos éttermek egyikében és csak szemlélni az élő történelmet. A tértől rövid sétával érhető el az Uffizi képtár és az Arno folyó felett átívelő, boltocskákkal tarkított Ponte Vecchio. Az üzletek felett futó Vasari-folyosó Francesco Medici esküvője alkalmából épült, az uralkodói család közlekedését megkönnyítendő a Pitti Palota és a Palazzo Vecchio között. Délutáni órákban visszautazás a változatos toszkán tájakon át a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

9. nap: Reggel érkezés Genova kikötőjébe. A délelőtti órákban kijelentkezés a hajóról. Félnapos városnézés Genovában helyi idegenvezető kíséretében. Délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre késő este.

A program sorrendi változásának jogát partnerirodánk fenntartja, a megadott repülési menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

A hajó útvonala: Genoa (Italy), Marseille (France),Palma de Mallorca (Spain), Ibiza (Spain), Naples (Italy), Livorno (Italy), Genoa (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Szombat2019.06.22.Genova, Italy---18:00
Vasárnap2019.06.23. Marseille, France08:0017:00
Hétfő2019.06.24.Palma de Mallorca, Spain10:0023.59
Kedd2019.06.25.Palma de Mallorca/Ibiza, Spain00:01
19:00
Szerda2019.06.26.Tengeren------
Csütörtök2019.06.27.Naples, Italy07:0017:00
Péntek2019.06.28.Livorno, Italy09:0019:30
Szombat2019.06.29.Genova, Italy08:00---

Időpont:       2019. június 21 - 29.   (9 nap/8 éj)
Utazás:        repülő + hajó (MSC Fantasia)
Elhelyezés:
választott kabintípusban a hajón
Ellátás:       
teljes ellátás a hajón (korlátozott italfogyasztással*)

*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés: magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám:
20 fő

Részvételi díjak  Ft/főtől
Kabintípusok

Bella belső

kabin

Bella ablakos

kabin

 Fantastica balkonos

kabin

Árak  309.000.-   365.000.-  459.000.-

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

Bella kabinok: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák) korlátlan használata

Fantastica kabinok: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban 

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét és transzfereket a programleírás szerint, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek: 109.000.- Ft/fő
- kötelező borravaló: 29.000.- Ft/fő
- személyre szabott szolgáltatások díjai
- fakultatív programok:
             - Marseille - levendula virágzás: 25.000.- Ft/fő
             - Palma de Mallorca:  23.000.- Ft/fő
             - Ibiza-Formentera:  39.000.- Ft/fő
             - Sorrento és Pompeii: 29.000.- Ft/fő
             - Firenze: 32.000.- Ft/fő

Utazási költség: 309.000 Ft/főtől + illetékek

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype