geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Görög élmények - csoportos tengeri hajóút

Görög élmények - csoportos tengeri hajóút

Időtartam: 8 nap / 7 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: busz + hajó

Elhelyezés: a választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2019. május 19 - 26.

Görög élmények
(csoportos tengeri hajóút)

1. nap: A csoport már a hajnali órákban útra kel - Budapestről autóbusz visz Velencébe, hogy a délelőtti órákban már az Adria királynőjéhez érkezzenek. A vizek városának kikötőjében vár az MSC Magnifica - az érkezést követően bejelentkezés és a kabinok elfoglalása a hajón. Az ebédet már a fedélzeten költheti el!

2. nap: Fedezze fel a csodálatos Olaszország mesés déli tájait! Az első, tengeren eltöltött, varázslatos éjszaka után a hajó az olasz csizma déli csücskénél köt ki. Fakultatív* program keretében felkeresheti a páratlan Alberobellot, készítsen irigylésre méltó fotókat a világszerte ismert jellegzetes trullók árnyékában…
De már a kikötő elhagyását követő mintegy 60 perces buszos út is páratlan élményeket tartogat: a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog az út, ahol a tenger és a hegyek ölelkeznek.
Járt már Ön a Holdon? Ha nem, akkor Alberobello lehet az egyik legszebb lehetőség „igazi” holdbéli tájakat róni: sétáljon egyet a habarcs nélkül épült jellegzetes, köralakú, süveges tetejű kőházakat trullók körül! Majd következő állomás a St. Antonio templom - ami építészeti stílusában szorosan illeszkedik mesebeli környezetéhez. A kellemes barangolást követően buszos transzfer visz vissza a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem tudnak részt venni.

3. nap: Töltsön el néhány órát az olimpiai álom szülőföldjén, barangolja be az ősi Olümpia romjait egy fakultatív* kiránduláson! A busz Katakolon kikötőjéből gyorsan az ötkarikás játékok bölcsőjéhez ér. Olümpia nem csak az ókorban, de az ötkarikás játékok 1896-ban történt feltámasztása óta is jelentős szerepet játszik: négy évente mindig itt gyújtják meg a lángot, amely azután a nemes versengés helyszínén is lángra lobbantja az olimpiai fáklyát...
A térség gazdag régészeti lelőhely is egyben, ahol már a 18. század dereka óta folynak ásatások. Az UNESCO Világörökségi helyszínen olyan csodákat keres fel a csoport, mint Zeusz temploma, a gümnaszion vagy a hippodrom. A monumentális stadion az utazás egyik legemlékezetesebb látványossága: az óriási létesítmény kőfalai közt 40 ezer néző előtt versengtek a görög atléták!
A kirándulók az Olümpiai Régészeti Múzeumot is felkeresik, amely lenyűgöző gyűjteményt halmozott fel a környékbeli ásatások gazdag kínálatából. A tárlaton fantasztikusan megmunkált szobrok, bronz- valamint anyag tárgyak és élénk színben pompázó mozaikok várják a látogatókat. A túra végén a csoport a fantasztikus görög tájakon át vezető úton kanyarog vissza a kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A múzeumban vaku használata tilos!

4. nap:  Fedezze fel Szantorini izgalmas szigetét, melyet a tudósok szerint sok ezer évvel ezelőtt egy gigantikus vulkáni robbantás hozott létre. A fakultatív* kirándulás első látványossága rögtön az Athiniosz kikötőhöz kapcsolódik, melyet kis hajókon ér el a csoport. Innen busszal indulnak a „leggörögebb” sziget felfedezésére! Az első megálló az ősi Akrotiri városa, amely évezredekkel ezelőtt, a minószi bronzkorszakban élte igazi fénykorát. A város hirtelen hanyatlását egy igazi történelmi tragédia, az időszámításunk előtti második évezred derekán történt vulkánkitörés okozta.
A környéken a múlt század dereka óta intenzív ásatások folynak, melyeknek köszönhetően rengeteg gyönyörű freskót, és lenyűgöző épületeket sikerült az utókor számára megmenteni. A régészeti helyszíneket alaposabban is felfedezheti: közel másfél órát tölthet el a történelem előtti korok egyik legszebb emlékei közt barangolva.
A csoport innen Firába indul. Szantorini fővárosában némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség - a hangulatos sétányokat övező kávézók kínálata kihagyhatatlan! Gyönyörködjön a fantasztikusan szép „ikerszigetek”, a Kamenisz látványában. Majd a busz Oiába visz, az ikonikus kék-fehér falu gyönyörű házikóit csodálhatja meg a vulkán árnyékában.
A csoport egy helyi borászatot is felkeres, ahol lehetősége lesz a különleges ízvilágú szantorini borokat és más helybéli csemegéket is megkóstolni. A busz innen az Athinioszi kikötőbe viszi az utazókat, akiket motorcsónak visz vissza a hajó fedélzetére.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap: Pireuszt évezredeken át használták kikötőként - majd újabb évezredekre feledésbe merült a hely. A görög fővárosnak nagyjából 150 éve van ismét itt a tengeri kapuja - egy fakultatív* program lehetőség keretében (kb. 5 óra) Ön is átlépheti az évezredes kaput, hogy a görög főváros hangulatos forgatagát megismerhesse. Kevés város van Athénon kívül a nagyvilágban, ahol a történelem minden utcasarkon ott integet. Minden lépés az ókor egy-egy újabb csodájához és hagyatékához vezet. Nem véletlenül tartják sokan nem csak a demokrácia, de Európa bölcsőjének is a sokezer éves települést. A látnivalók sorában az impozáns Akropolisz is helyet kap, ami 150 méterrel a város felett fekszik, így mesés panorámát nyújt az egész környékre. Jó időben (márpedig itt az évnek ebben a szakában általában az van) több tíz kilométerre is ellátni.
A Parthenón is itt áll, a hatalmas templom falai között az ókorban Pallasz Athénét, a bölcsesség istennőjét tisztelték…
Az út végén rövid szabad program várja Önt, amikor szuvenír vásárlásra is nyílik lehetőség.

6. nap: Korfu gyönyörű szigetéhez ezernyi legenda kötődik: ez volt Odüsszeusz bolyongásainak is az utolsó állomása, mielőtt haza térhetett volna Itakába. A szigetet egy fakultatív* kirándulás keretében is felfedezheti: a csoport a buja zöld tájakon haladva Ahílio palotájához érkezik. Ez volt a magyarok kedvelt királynéjának, Sissi királynőnek is a rezidenciája. A gazdagon díszített palota kertjeiből lélegzetelállító kilátás nyílik az alatta elterülő tengerre. A hajóra való visszatérés előtt valamennyi szabadidő eltöltésére is lehetőség van Korfu városában.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt.

7. nap: Egy aprócska ország elrejtett gyöngyszeme - ez Kotor. A fantasztikus állapotban fennmaradt, gyönyörű középkori városka utolérhetetlen hangulatát mindenképpen érdemes felfedezni! A fakultatív* kirándulás szűk utcácskákon és tereken vezet át, amelyek láttán rögtön érthetővé válik: miért is lett a város az UNESCO Világörökség része. A csoport a Tengerészeti Múzeumot is felkeresi, majd az út Perastba vezet - a város évszázadokon át ismert volt vagyonos kereskedők otthonaként. A barokk építészet csodái a tengerparton különösen szép látványt nyújtanak!
Perastban egy rövid csónakos út vezet a Boka-öböl közepén álló mesterséges szigetre, ahol a Sziklák asszonya templom áll. Ezt követően gyalogosan fedezheti fel a települést, köztük a Szent Miklós templomot, mielőtt a csoport visszatérne a hajóra.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt! Perastban a Sziklák asszonya templom helyett a város önálló felfedezése is választható.

8. nap: Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki a kora reggeli órákban. A kabinok elhagyását követően indul a busz Budapestre.

A hajó útvonala: Venice (Italy), Bari (Italy), Katakolon (Greece), Santorini (Greece), Piraeus (Greece), Corfù (Greece), Kotor (Montenegro), Venice (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Vasárnap2019.05.19.Venice, Italy---17:00
Hétfő2019.05.20.Bari, Italy11:0017:00
Kedd2019.05.21.Katakolon, Greece 
11:0017:00
Szerda2019.05.22.Santorini, Greece08:0017:00
Csütörtök2019.05.23.Piraeus, Greece07:30
16:30
Péntek2019.05.24.Korfu, Greece12:3018:30
Szombat2019.05.25.Kotor, Montenegro07:0013:00
Vasárnap2019.05.26.Venice, Italy09:00---

Időpont: 2019. május 19 - 26. (8 nap/7 éj)

Utazás:  Budapestről légkondicionált autóbusszal, majd hajón
Elhelyezés: 
válsztott kabintípusban / MSC Magnifica
Ellátás: 
teljes ellátás (korlátozott italfogyasztással*)

*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés:  magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám: 
15 fő

Részvételi díjak  Ft/fő
Kabintípusokablakos kabin balkonos kabin
Bella kabin  Betelt  ------
Fantastica kabin  Betelt  397.000.-

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

Bella kabinok (korlátozott kilátású): Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák) korlátlan használata

Fantastica kabinok: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban

A részvételi díj tartalmazza: A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét és transzfereket a programleírás szerint, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek:  54.000.- Ft/fő
- fakultatív programok:
             - Bari:  24.000.- Ft/fő
             - Katakolon: 24.000.- Ft/fő
             - Santorini:  35.000.- Ft/fő
             - Athén: 31.000.- Ft/fő
             - Korfu: 24.000.- Ft/fő
             - Kotor: 21.000.- Ft/fő
- helyszínen fizetendő kötelező borravaló: 31.000.- Ft/fő

- hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait

Utazási költség: 397.000 Ft/főtől + illetékek

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype