geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Görög pillanatok - csoportos hajóút

Görög pillanatok - csoportos hajóút

Időtartam: 8 nap / 7 éj

Ellátás: teljes ellátás a hajón

Utazás: busz + hajó

Elhelyezés: a választott kabinkategóriában

Megjegyzés: 2019. szeptember 15 - 22.

Görög pillanatok
(csoportos tengeri hajóút)

1. nap: Az elutazás izgalmas reggelén a csoportot már a hajnali órákban várja a busz Budapesten, hogy néhány órával később már az Adria királynőjének partjainál álljon meg. A délelőtti érkezést követően bejelentkezés és a kabinok elfoglalása következik - az ebédet már az MSC Magnifica fenséges fedélzetén fogyaszthatják el a hajó mesterszakácsainak ételkölteményeiből!

2. nap: A mesés dél-olasz tájakat egy Bariban tett, fakultatív* kiránduláson is felfedezheti. A program a világhírű Alberobelloba kalauzol el - ám már a kikötő elhagyása után érdemes előkészíteni a fényképezőgépeket, hiszen a busz a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog, a tenger és a hegyek csodaszép ölelésében...
Alberobello jellegzetes trullóiról ismert a leginkább. A habarcs nélkül épült, köralakú, süveges tetejű kőházak után a hasonlóan egyedi stílusban épület St. Antonio templom a következő állomás. A különleges hangulatú környéken szabadon barangolhat, majd a busz hasonlóan gyönyörű útvonalon visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen érkezett.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem tudnak részt venni.

3. nap: Fedezze föl az Olimpia bölcsőjét, barangoljon gyönyörű ókori görög helyszíneken fakultatív* kiránduláson! A csoport Katákolon kikötőjéből busszal érkezik a közeli Olümpiába, ahol szó szerint egymást érik az ókor csodái. A fenséges Zeusz templom, a hippodrom és a gümnaszium megtekintése után az időszámításunkat megelőző éra egy igazi csodája következik: az Olümpiai stadion, melynek mérete lenyűgözőek! Egy-egy nagyobb sportverseny alkalmából akár 40 ezer néző is helyet foglalhatott itt...
A csapat innen a Régészeti Múzeumba indul, ami fennállása közel félévszázada során tekintélyes gyűjteményre tett szert a környék fantasztikus ókori kincseiből. Klasszikus szobrok, gyönyörű bronz és agyag használati tárgyak várják a látogatókat! A kirándulás végén a csoport busszal indul vissza a katákoloni kikötőbe.
Fontos információ: a kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A múzeumban vaku használata tilos!.

4. nap: Barangolja be a sokak szerint legszebb görög szigetet, Szantorinit fakultatív* kirándulásunkon! A kiránduláson nem csak gyönyörű tájak, történelmi-kulturális csemegék várják, de finom borokkal és a környék termésének és konyhájának színe-javával is megismerkedhet. Kalandra fel!
A csoport Akrotiri ősi városában kezdi a sziget felfedezését - ezt a települést sokan Platón Atlantiszával is összefüggésbe hozzák... A virágzó települést ugyanis egy hirtelen természeti katasztrófa, egy gigantikus erejű vulkánkitörés pusztította el. Olaszországi sorstársához, Pompeiihez hasonlóan a vulkáni hamu itt is megörökítette a városban található csodálatos mozaikokat és fantasztikus történelem előtti épületeket, melyeket a csoport is megtekint.
A közel másfél órás látogatást követően a csoport Fira irányába veszi az utat. Szantorini fővárosát szabadidő keretében barangolhatja be. A városban lehetőség lesz felfedezni a csodálatos görög konyha ízeit (az ebéd árát a részvételi díj nem tartalmazza!). Gyönyörködjön a mesés környezetben, a lenyűgöző ikerszigetek, a Kamenisz látványában, mielőtt tovább indul a csoport Oiába. A világszerte ismert kék-fehér házikóktól színes faluban a csoport a híres szantorini borokat is megkóstolhatja egy helyi borászatban - ott készült finomságok kíséretében. A busz innen az Athinioszi kikötőbe viszi az utazókat, majd egy hangulatos motorcsónakos utazással érik el a tengerjárót.
Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap: Pireusz: az ókori és a modern Athén kikötője is - miközben a kettő közt évszázadokon át volt elhanyagolva...
Lépje át az ősi-új tengeri kaput és vegyen részt egy fakultatív* kiránduláson (kb. 5 óra), melyen a görög főváros hangulatos forgatagát ismerheti meg. A csodálatos Athén egy élettől pezsgő, modern metropolisz, miközben évezredek örökségét is hordozza. A városban szinte minden lépés az ókor egy-egy újabb csodájához és hagyatékához vezet: ez itt a demokrácia és Európa bölcsője is. A kirándulók az impozáns Akropoliszt is felkeresik. A lenyűgöző helyszínen (150 méterrel a város felett fekszik) álló meseszép rom mellett így fantasztikus panorámát is láthatunk az egész környékre. Jó időben (márpedig itt az évnek ebben a szakában általában az van) több tíz kilométerre is ellátni. A Parthenón is itt áll, a hatalmas templom falai között az ókorban Pallasz Athénét, a bölcsesség istennőjét tisztelték…
Az út végén rövid szabad program várja Önt, amikor szuvenír vásárlásra is nyílik lehetőség.

6. nap: Korfu szigete a legendák szigete. Ez volt a hős Odüsszeusz bolyongásainak utolsó állomása, a római korban vad kalózok állandó támadásait kellett az itt élőknek elszenvedniük - szerencsére ma már sokkal békésebb oldalát mutatja ez a gyönyörű táj! Vegyen részt egy fakultatív* kiránduláson, amely az Ahílio palotát barangolja be!
A meseszép környezetben található palotának magyar kötődése is van - ez volt az idehaza is rendkívüli népszerűségnek örvendő Sissi királynő kedvelt rezidenciája. A monumentális épület a filmrendezőket is megihlette, itt forgatták többek között a James Bond széria „007 - Szigorúan bizalmas” című részének kaszinói jeleneteit. A palotát majd Korfu városát is bebarangolhatja, mielőtt a csoport visszatérne a kikötőbe.
Fontos információ: kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt!

7. nap: Középkori romantika az egyik legszebb balkáni városban - Kotor pontosan ezt nyújtja Önnek! A szinte érintetlen középkori állapotában fennmaradt települést Ön is megismerheti fakultatív* kirándulásunk keretében. A csoport az UNESCO Világörökség részének választott településen a Tengerészeti Múzeumot is felkeresi, és bebarangolja a szűk utcák, hangulatos terek aszimmetrikus kavalkádját, mielőtt Perast városa felé venné az irányt.
Itt a tengerparton épült, színpompás paloták és házak egy hajdan volt korszak dicsőségéről árulkodnak: a város évszázadokon át volt bátor - és vagyonos - tengeri kereskedők otthona. A kirándulók egy igazi kuriózumot is felfedezhetnek: a Sziklák asszonya templom egy mesterséges szigeten áll, a gyönyörű Boka-öböl közepén (választható programpont). A környék felfedezését követően tér vissza a csoport a hajóra.
Fontos információ: a vallási jelentőségű helyeken konzervatív öltözet ajánlott. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt! Perastban a Sziklák asszonya templom helyett a város önálló felfedezése is választható.

8. nap: Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki a kora reggeli órákban. A kabinok elhagyását követően indul a busz Budapestre.

A hajó útvonala: Venice (Italy), Bari (Italy), Katakolon (Greece), Santorini (Greece), Piraeus (Greece), Corfù (Greece), Kotor (Montenegro), Venice (Italy)

Kikötési helyszínek és időpontok
NapokIdőpontKikötési helyÉrkezésIndulás
Vasárnap2019.09.15.Venice, Italy---17:00
Hétfő2019.09.16.Bari, Italy11:0017:00
Kedd2019.09.17.Katakolon, Greece 
11:0017:00
Szerda2019.09.18.Santorini, Greece08:0017:00
Csütörtök2019.09.19.Piraeus, Greece07:30
16:30
Péntek2019.09.20.Korfu, Greece12:3018:30
Szombat2019.09.21.Kotor, Montenegro07:0013:00
Vasárnap2019.09.22.Venice, Italy09:00---

Időpont: 2019. szeptember 15 - 22. (8 nap/7 éj)

Utazás:  Budapestről autóbusszal, majd hajón
Elhelyezés: 
válsztott kabintípusban / MSC Magnifica
Ellátás: 
teljes ellátás (korlátozott italfogyasztással*)
*Korlátozott italfogyasztás: víz és kávé fogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitva tartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Idegenvezetés:  magyar nyelvű idegenvezető
Minimum létszám: 
15 fő

Részvételi díjak  Ft/fő
Kabintípusokbelső kabinablakos kabin balkonos kabin
Fantastica kabin  ---- ----  417.000.-

A feltüntett árak már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

Fantastica kabinok: Korlátlan étkezési lehetőség · Részvétel fedélzeti programokon (színház, mozi, stb) · Sportlétesítmények (medence, fitneszterem, sportpályák korlátlan használata · 24 órás szobaszervíz · Ingyen reggeli lehetőség a kabinban

A részvételi díj tartalmazza: kiutazás költségét és transzfereket a programleírás szerint, magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (a fakultatív programok esetén is amennyiben a minimum létszám megvan), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási biztosítást.

A részvételi díjak nem tartalmazzák:
- kikötői illetékek:  51.000.- Ft/fő
- fakultatív programok:
             - Bari:  24.000.- Ft/fő
             - Katakolon: 24.000.- Ft/fő
             - Santorini:  35.000.- Ft/fő
             - Athén: 31.000.- Ft/fő
             - Korfu: 24.000.- Ft/fő
             - Kotor: 21.000.- Ft/fő
- helyszínen fizetendő kötelező borravaló: 27.000.- Ft/fő

- hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait

Utazási költség: 417.000 Ft/főtől + illetékek

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype