geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Húsvét Toszkánában

Húsvét Toszkánában

Időtartam: 6 nap/ 5 éj

Ellátás: reggeli+vacsora

Utazás: autóbusszal debreceni indulással

Elhelyezés: 3*és 4* szállodákban

Húsvét Toszkánában

Tavaszi szünet!

1. nap Indulás Debrecenből a kora reggeli órákban. Utazás rövid megállókkal Szlovénián keresztül. Érkezés Bolognába a kora esti órákban. Séta a belvárosban, majd szállás elfoglalása és vacsora Bologna környékén (1 éj)

2. nap Reggeli után indulunk tovább Toszkána felé, ahol elsőként a nyugati részen található Pisában tartunk városnézést. A nyüzsgő, turistáktól zajos Csodák mezejére megyünk, mely az UNESCO Világörökségének része. Láthatjuk a keresztelőkápolnát, a székesegyházat és köztük talán a legtöbbet fotózott Ferde tornyot is, majd a szép középkori és reneszánsz város műemlékeivel, palotáival, tereivel ismerkedünk. Délután Puccini szülővárosába Luccaba látogatunk. Toszkána egyik gyöngyszeme ez a város, melynek érdekes ovális formájú tere egyedülálló bájos hangulatot ad. Lucca szívében számos szép terecske, műemlék templom, torony és palota található. A nap végén indulunk a szállásunk felé gyönyörű tájakon át belső Toszkánába. Szállás és vacsora a szállodában. (3 éj)

3. nap Reggeli után városnézés Firenzében, a reneszánsz művészet fővárosában: Santa Croce bazilika; a Dóm tér a Harangtoronnyal, a Székesegyházzal, a Keresztelőkápolna a Paradicsom kapujával; Palazzo Vecchio; Ponte Vecchio; Pitti Palota, majd szabadprogram. Délután a Michelangelo kilátóról még búcsút veszünk a varázslatos várostól és indulunk San Gimignanoba a tornyok városába, a „középkori Manhattanbe”. Mintha csak egy középkori film díszletei tárulnának elénk az óváros fallal körülvett szűk utcáin, sikátorain. A mindig nyüzsgő utcácskákon számtalan üzlet kínálja portékáit, vannak itt varázslatosan szép kerámiák, ajándéktárgyak, ízlésesen megmunkált toszkán bőrárú, melynek illata keveredik a toszkán szalámi, sajt és zamatos bor illatával. Szabadidőben pedig megkóstolhatjuk a világ legfinomabb fagylaltjait is. Szállás és vacsora a szállodában.

4. nap Ez a nap a középkor és a kitűnő borok jegyében zajlik. Elsőként Sienát keressük fel, melynek belvárosa a Világörökség része. A híres, kagyló formájú főterén, a Piazza del Campon megnézzük a Városházát, mely Olaszország egyik legszebb gótikus épülete. Akik bírják és mesés kilátásban szeretnének gyönyörködni, azok megmászhatják a Torre del Mangia harangtorony mind a 400 lépcsőjét, majd a Dóm téren megtekintjük a híres, gótikus sienai székesegyházat. Egy kis szabadidő után délután a lágy toszkán dombok és cédrusok között utazva jutunk el a festői Montepulciano városkába, melynek híres borát „minden borok királyának” is neveznek. Toszkána leghíresebb borainak egy része ma is itt készül. Városnézésünk után lehetőségünk lesz egy nagyszerű borkóstolóra is. Vacsora és szállás a szállodában.

5. nap A mai napon egy kicsit a filmek világába látogatunk. Reggel elutazunk Cortonába, ezt az ősi etruszk várost napjainkban egy romantikus film tette híressé és népszerűvé. Innen felejthetetlen kilátás nyílik a Trasimeno-tóra. A városnézés után elhagyjuk ezt a csodás vidéket és utazunk Emilia-Romagna egyik leghíresebb múzeumába, a Ferrari Múzeumba Maranelloba
(kb.16 Euro), hogy megismerjük a Ferrari történetét és láthassuk a sportkocsik királynőjének életútját az első autótól kezdve. Akinek kedve támad (és persze megfizeti), az elmehet egy tesztvezetésre is. Vacsora és szállás a Garda-tó környékén. (1 éj)

6. nap Reggeli után a Garda-tó egyik legszebb városkájába, Sirmionéba utazunk. A tóba nyúló félszigeten fekvő városka a dús mediterrán növényzettel, a virágos utcácskákkal, a tavat körülölelő hegyekkel, az ókori romokkal és a mesebelinek tűnő Scaligeri várral felejthetetlen élményt nyújt. Egy kis szabadidő és vásárlás után indulunk hazafelé Szlovénián keresztül. Érkezés Debrecenbe a késő esti órákban.

Pisa, Csodák mezeje

Toszkán táj

Firenze panoráma

Firenze, Palazzo Vecchio

Siena főtér

Val d'Orcia

San Gimignano

Lucca főtere

Montepulciano, Vino Nobile

Tipikus toszkán üzlet

Toszkán villa

Garda-tó, Sirmione

A Ferrari

Időpont:         2019. április 18 - 23. (6 nap/ 5 éj) Tavaszi szünet!
Utazás:           légkondicionált, színvonalas autóbusszal, idegenvezetéssel
Elhelyezés:    3 és 4 csillagos szállodákban, 2 ágyas szobákban
Ellátás:           büféreggeli + bőséges tradícionális vacsorák(felár)

  Időpontok

  6 nap/ 5 éjszaka

 

 

 

Árak 2019

debreceni indulással

autóbusz, szállás, reggeli  és programok   Ft/fő

2 - 3 ágyas szobában

  április 18 - 23.  Garantált indulás!            Betelt!

134.900.- Ft/ fő

Vacsora felár:        19.600.- Ft/ fő/ 5 vacsora (háromfogásos bőséges tradícionális vacsorák)

Helyben fizetendő:  95 Euro (belépők, helyi idegenforgalmi adók, behajtási illetékek és Vox készülék a városnézésekhez)

  Kedvezmények:

  4 %  törzsutaskedvezmény a részvételi díjból legkésőbb az indulás előtti 30.napig

  A kedvezmények nem összevonhatóak.

Felszállási lehetőség: Debrecen, Józsa, Hajdúböszörmény, Miskolc (M3-as), Budapest, Székesfehérvár (M7-es), Nagykanizsa.
Minimális létszám:     37 fő

Saját szervezésű utazás!

Utasbiztosítás: 570.-Ft/ fő/ nap

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype