geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Rejtelmes Albánia - körutazás tengerparti üdüléssel

Rejtelmes Albánia - körutazás tengerparti üdüléssel

Időtartam: 8 nap / 7 éj

Ellátás: reggeli

Utazás: Repülővel Budapestről!

Elhelyezés: 4*- os szállodákban

Megjegyzés: 2018. június 23 - 30.

Rejtelmes Albánia

körutazás tengerparti üdüléssel

Tirana • Durres • Berat • Vlora • Llogara-hágó • Butrinti • Gjirokastra • Gjera-hegy

1. nap: Elutazás Tiranába menetrend szerint. Megérkezés után transzfer a szállodába. (2 éj)

2. nap: Reggeli, majd városnézés Tiranában. A 17. században alapított város 1925-ben lett Albánia fővárosa, hosszú évtizedekre elzárva a látogatók elől. Az utóbbi években az elszigeteltségből kilépő ország fővárosán is nagy változások történtek. Felújított épületek, új beruházások és a modern életvitel váltotta fel a majd 60 éves bezártságot. Mindezzel együtt Tirana megőrizte titokzatosságát, mellyel látogatók sokaságát vonzza magához. A városnézés főbb látványosságai: Skanderbeg tér, Et’Hem Bey mecset, Óratorony, Nemzeti Múzeum, Kultúra Palota, Nemzeti Történelmi Múzeum (kívülről). Rövid séta a Bloku negyedben - Enver Hodzsa idejében a hatalmon lévő elit lakhelye volt-, hangulatos kávézók, éttermek színhelye. Tirana manapság gazdasági, kulturális és politikai központ, egyetemi város.

Továbbutazás Krujába, Észak-Albánia egyik legnagyobb városába, mely tele van a történelem nyomaival és egyben az albán nemzeti hős, Gjergj Kastrioti Skanderbeg szülővárosa. A kastély megtekintése, majd szabadidő a bazárban. Ebédidő az erődben (fakultatív).
Továbbutazás Durresbe, az ősi görög-római kikötővárosba, mely manapság római katolikus és ortodox érseki székhely, az ország második legnagyobb városa. Az albániai idegenforgalom elsőként Durresben indult fejlődésnek, köszönhetően tengerparti fekvésének és jó megközelíthetőségének, mely a fővárosból kiinduló autópályát jelenti. Szállás Durresben. (1 éj)

3. nap: Reggeli után Durres megtekintése: az egykor Durrazzo néven ismert város Albánia egyik legősibb települése. A városnézés során a bizánci falak, római amfiteátrum, és a régészeti múzeum látható. Továbbutazás Beratba, az „ezer ablak városába”, mely az UNESCO Világörökség része. Látnivalói: királyi mecset, Helveti Tekke, Onuphri Ikon Múzeum. Fakultatív ebédlehetőség útközben: rusztikus ételek és helyi borok kínálatával.Továbbutazás Vlorába, mely fontos kikötő és érseki székhely, a tengerparton fekszik. Útközben átutazás a Llogara- hágóra vezető szerpentinen, ahonnan tiszta időben látható az Albán Riviéra és még Korfu szigete is. Szállás Vlorában. (2 éj)

4. nap: Szabad program a tengerparton. Az Adriai- és a Jón-tenger érintkezésénél fekvő üdülőhely egy öbölben található: homokos-köves, sziklás tengerparttal, az Adriai- tengerre jellemzően tagolt, változatos formációkkal. Szállás Vlorában.

5. nap: Reggeli, majd kirándulás a Butrinti régészeti feltárásokhoz, Aesculapius temploma, színház, római csarnok, fürdők, bizánci bazilika, oroszlánkapu és sok más látványosság megtekintése. Délután egy földalatti forrás, a Kék Szem forrás megtekintése. Szabadidő, szállás Sarandában: az Albán Riviéra legdélebbi pontja a Jón-tenger partjánál.

6. nap: Szabadprogram a tengerparton, szállás Sarandában. (2 éj)

7. nap: Reggeli, majd elutazás Gjirokastra-ba, a múzeumok városába. A városka a közeli Gjera hegy lábánál fekszik, s többek között itt található Enver Hodzsa szülőháza, mely ma néprajzi múzeum. A városka fölé magasodó 18. századi fellegvár és a fegyvermúzeum meglátogatása. Visszautazás Tiranába, szállás.

8. nap: Reggeli, majd szabad program. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Időpont:           2018. június 23-30. (8 nap/7 éj)
Utazás:          a Wizz Air közvetlen repülőjáratával Budapest - Tirana - Budapest útvonalon menetrend szerinti, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
Elhelyezés:  középkategóriájú, helyi 4 csillagos szállodákban, kétágyas szobákban
Ellátás:            reggeli, felár ellenében félpanzió
Idegenvezető: kiváló helyismerettel rendelkező magyar nyelvű idegenvezető.

Részvételi díj/alapár:   189.000.- Ft/ fő  

"Foglalja le utazását 90 és 60 napos előfoglalási kedvezményekkel! - Érdeklődjön irodánkban!"

Minimális létszám:  15 fő

Az ár tartalmazza: repülőjegyet Budapest - Tirana - Budapest útvonalon, repülőtéri transzfereket és közlekedést Albánián belül légkondicionált autóbusszal, 7 éjszaka szállást reggelivel, a leírásban szereplő programokat,városnézéseket, kirándulásokat, magyar nyelvű idegenvezetést Budapestről az utazás teljes időtartama alatt, baleset- betegség- és poggyász biztosítást, útlemondási biztosítást.

Az ár nem tartalmazza:
repülőtéri illetékek és díjak (69.000.- Ft/fő), félpanziós felár (28.000.- Ft/fő), helyi borravaló, kötelező belépő felár (19.000.- Ft/fő). 

Utazási költség: 189.900 Ft/főtől + illetékek

Egyágyas felár: 49.000.- Ft/fő

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype