geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Szilveszter Srí Lankán

Szilveszter Srí Lankán

Időtartam: 11 nap/8 éj

Ellátás: félpanzió

Utazás: Repülővel Budapestről!

Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban

Megjegyzés: 2018. december 29 - 2019. január 8.

Szilveszter Srí Lankán

1-2. nap Elutazás Srí Lanka szigetére
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, átszállás után érkezés másnap reggel Colombo repülőterére, majd
transzfer a sziget központjába, Kandy városába. A város kellemes természeti környezetben, hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Látogatás a Fog Templomba, mely a leghíresebb buddhista zarándokhely a szigetországban és séta a város bazárjainak és piacának színes forgatagában. Este tradicionális show keretében ismerkedhetünk a szigetország zenéjével és kultúrájával. Szállás Kandy-ben (2 éj).

3. nap: Peradeniya, teaültetvények és Nuwara Eliya
Délelőtt a gyönyörű Peradeniya botanikus kertben teszünk látogatást, amely a szingaléz királyok idején épült és a britek bővítették ki, majd Nuwara Eliya-ba utazunk. Az 1890 méter magasan fekvő Nuwara Eliya Srí Lanka egyik legfontosabb teatermelő vidéke. Az angol gyarmatosítók, mint ma a sziget tehetősebb lakossága, kikapcsolódni jártak ide, mivel itt a levegő mindig tiszta és hűvös. Felejthetetlen élményt nyújtanak az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei és a végtelen teaültetvények látványa. Nuwara Eliya vöröstéglás épületeivel és hűvös klímájával Angliát idézi. Délután visszautazás Kandybe, útközben látogatás egy teagyárban, ahol megismerkedhetünk a különböző teafajtákkal. Szilveszteri vacsora a szállodában.

4. nap: Matale és Dambulla
Délelőtt búcsút veszünk Kandy-től és Dambulla felé utazunk, útközben megállunk Matale-ban, ahol látogatást teszünk egy fűszerkertben. Délután látogatás Dambulla sziklatemplománál, a szobrokkal és festményekkel pazarul díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. Szállás Kandalama környékén (2 éj).

5. nap: Sigiriya és Polonnaruwa
Reggeli után a Sigiriya szikla meghódítására indulunk. A híres sziklára Kasyapa király építtetett erődöt az V. században. A vár romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát, a szikláról pedig csodálatos kilátás nyílik a környező szavannás tájra. Továbbutazás Polonnaruwa-ba, mely a XI-XII.sz-ban volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa. Az Unesco világörökséghez tartozó romváros területén sztúpák, Buddha szobrok, hindu domborművek között sétálhatunk. A fő látnivalók: a Galviharaya kőtemplom lenyűgöző Buddha szobrai, a Nissankamalla tanácsterem oszlopsorai és a Parakrama Samudraya tó.

6. nap: Pinnawala és Induruwa
Látogatás Pinnawala-ban, az elefántárvaházban, amit az elárvult, sebesült, beteg elefántok megmentésére hoztak létre. Hatalmas élmény látni az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban. Transzfer az Induruwa tengerpartján fekvő szállodába, az utazás alatt jellegzetes ceyloni tájban gyönyörködhetünk: rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények váltják egymást. Szállás a tengerparti szállodában (4 éj).

7 - 9. nap: Induruwa
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton.

10-11. nap: Colombo
Délelőtt szabad program majd délután elutazás Colombóba. Panoráma városnézés a sziget fővárosában: Colombo hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, modern toronyházak épültek a régi épületek helyére, de vannak városrészek, ahol még láthatjuk a brit gyarmati épületeket, a százéves óratornyot, hindu és buddhista templomokat. Búcsúvacsora Colombóban, majd éjszaka transzfer a repülőtérre.
Elutazás a hajnali órákban átszállással Budapestre, érkezés a déli órákban.

Időpont:       2018. december 29 - 2019. január 8. (11 nap/8 éj)
Utazás:         menetrendszerinti repülőjáratokkal
Elhelyezés:   4 csillagos szállodákban
Ellátás:         félpanzió, szilveszteri vacsora
A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Minimum létszám: 25 fő

Részvételi díj:   539.900.- Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza:  repülőjegy, szállás 8 éjszakára a megjelölt étkezéssel, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 139.000.- Ft/fő, srí lankai vízum és vízumügyintézés díja: 15.000.- Ft/fő, borravalók, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Utazási költség: 539.900 Ft/főtől + illetékek

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype