geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
USA Nyugati-part körutazás a legszebb nemzeti parkokkal

USA Nyugati-part körutazás a legszebb nemzeti parkokkal

Időtartam: 15 nap/13 éj

Ellátás: reggeli

Utazás: Repülővel Budapestről!

Elhelyezés: 2 ágyas szobákban

Megjegyzés: 2019. szeptember 19 - október 3.

USA Nyugati-part körutazás a legszebb nemzeti parkokkal   


1. nap: utazás San Franciscóba
Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás egy átszállással San Franciscóba, érkezés a kora esti órákban, majd transzfer a szállodába. Szállás San Franciscóban (2 éj).

2. nap: San Francisco
Reggeli után a város felfedezésére indulunk: láthatjuk a híres Golden Gate hidat, a Fisherman’s Wharf szórakoztató komplexumát és a 39-es mólónál élő fókákat és a Chinatown városrészt. Délután szabad program, kipróbálhatják a híres villamosokat és lehetőség nyílik egy kis vásárlásra, pihenésre is!

3. nap: Monterey és Carmel
Délelőtt elutazás San Franciscóból, látogatás a festők, fotósok és írók által kedvelt Monterey félszigetre, séta Monterey kikötőjében. Továbbutazás a panoráma úton Carmelbe, séta az elbűvölő tengerparti kisvárosban. Érkezés Modestóba a késő délutáni órákban, ahol elfoglaljuk szállásunkat (1 éj).

4. nap: Yosemite Nemzeti Park
Reggel továbbutazás a Yosemite Nemzeti Park felé. A park híres friss hegyi levegőjéről és lélegzetelállító vízeséseiről. Láthatjuk az El Capitan és a Half Dome szikláit és a Yosemite völgy vízeséseit, a Bridalveil vízesést és a Yosemite vízesést. Délután továbbutazás a Tioga hágón keresztül Mammoth Lakes-be, a szállás elfoglalása (1 éj).

5. nap: Death Valley
Utazás magas hegyvonulatok és sivatagos területek között a Death Valley Nemzeti Park kietlen tájai felé. Itt található Észak-Amerika legalacsonyabb pontja, a Badwater medence is, 86 méterrel a tengerszint alatt. A száraz és forró éghajlatú park fő látnivalói a Badwater Point, Furnace Creek és Stovepipe homokdűnéi. Továbbutazás Nevada államba, az éjszakát Las Vegasban töltjük (2 éj). Este séta a neonfényben úszó kaszinókkal tarkított Las Vegas Boulevard-on.

6. nap: Las Vegas
Egész napos szabad program Las Vegasban. Lazíthatnak a medence partján vagy átadhatják magukat a vásárlás örömeinek, esetleg kipróbálhatják szerencséjüket valamelyik híres szálloda kaszinójában. Este vegyenek részt egy igazi vegasi show műsoron vagy csak élvezzék a város nyüzsgését a Strip-en tett séta közben.

7. nap: Zion Nemzeti Park és a Bryce Canyon
Reggeli után továbbutazás a Zion Nemzeti Parkba, ami a Virgin-folyó által kifaragott 24 kilométer hosszú, helyenként 800 méter mély, dús növényzettel és vízesésekkel, vízfolyásokkal tarkított gyönyörű kanyon.Szállás a Bryce Canyon közelében. (2 éj)

8. nap: Bryce Canyon

A mai napot a Bryce Canyonban, Utah állam egyik legszebb nemzeti parkjában töltjük. A park nem  valódi kanyon, hanem egy fennsík pereme, melynek vörös-fehér szikláiból a természet több ezer sziklatűt, sziklaoszlopot és sziklaívet faragott ki, a látvány lenyűgöző!

9. nap: a Glen Canyon gátja és az Antelope Canyon
Délelőtt továbbutazás Page városkájába, látogatás a Glen Canyon gátjánál. A Colorado –folyót szabályozó gát megépítésével jött létre az ország második legnagyobb mesterséges tava, a Powell-tó is. A következő program az Antelope Canyon felfedezése, ehhez dzsipekre szállunk és a sivatagi tájakon keresztül közelítjük meg a keskeny, vízvájta kanyon bejáratát. Navajo indián vezetőnkkel megfigyelhetjük a csodálatos látványt nyújtó, különleges fényoszlopokat a vörös homokkő hasadékban. Szállás Page-ben (1 éj)

10. nap:Horseshoe és a Monument Valley
Reggeli után a Page mellett található Horseshoe Bend –hez látogatunk, a süppedős homokban tett sétáért lenyűgöző kilátás lesz a jutalmunk a Colorado-folyó patkó alakú kanyarulatára. A nap folyamán a westernfilmek kedvelt forgatási helyszíneként is ismert Monument Valley tanúhegyeihez utazunk. A vörös sivatagból kiemelkedő, jellegzetes formájú sziklákat egy dzsiptúra során fedezzük fel, helyi Navajo indián vezetőkkel. Szállás Flagstaff-ban (1 éj)

11. nap: Grand Canyon
A reggelit követően a híres Grand Canyonhoz utazunk. A Colorado-folyó által évmilliók alatt kivájt kanyonnál tett látogatás körutazásunk egyik csúcspontja. Felejthetetlen élményt nyújt a látvány a kanyon végtelennek tűnő tájaira, a különleges színekben játszó sziklákra és a mélyben kanyargó Colorado-folyóra. Séta a kanyon peremén. Délután továbbutazás Laughlin városába, ahol a szállásunk lesz (1 éj).

12. nap: Joshua Tree Nemzeti Park
Délelőtt utazás a lenyűgöző Joshua Tree Nemzeti Parkba. A park kétféle típusú sivatagot foglal magába: a szárazabb Colorado sivatagot és a hűvösebb, nedvesebb Mojave sivatagot, amely klímájával különleges élőhelyet teremt a park névadóinak, a Joshua fáknak. A következő megállónk Palms Springs, majd továbbutazunk Los Angelesbe. Szállás a repülőtér melletti szállodában (2 éj).

13. nap: Los Angeles
Délelőtt Beverly Hills látnivalóit fedezzük fel és sétálunk egyet a híres Hollywood Boulevard-on, a Walk of Fame-en, a sztárok csillagai között. A TCL (egykor Grauman’s) Chinese Theatre előtt pedig a sztárok kéz- és láblenyomatait tekinthetjük meg. Délután fakultatív program keretében a Universal filmstúdióba látogathatnak el, ahol híres mozifilmek és TV sorozatok díszletei közé tekinthetnek be, speciális effektek titkait leshetik el, majd kipróbálhatják a park hullámvasútjait is. A program ára: 40 000 Ft/fő.

14 - 15. nap: Los Angeles
A reggelit követően transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre egy átszállással, érkezés másnap a dél körüli órákban.

Időpont: 2019. szeptember 19 - október 3.  (15 nap/13 éj) 
Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Repülési idő: Kb. 15 óra
Elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-csillagos) szállodákban, motelekben, lodge-okban
Ellátás: Reggeli
Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
Minimum létszám: 30 fő

Részvételi díjak Ft/fő-től
kétágyas szobában859.900.-
egyágyas szobában1.239.900.-

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 13 éjszakára reggelivel, transzferek, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.
A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 149.000.- Ft/fő, ESTA: 7.000.- Ft/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók (kb. 3-4 USD/fő/nap).*Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy 3 és 4 fő elhelyezése 2 duplaággyal (kb.137-157 cm széles ágyak) berendezett szobában történik.

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 43 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt:21 500 Ft/fő

Utazási költség: 859.900 Ft/főtől + illetékek

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype