geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Madeira, az örök tavasz szigete - csoportos utazás

Madeira, az örök tavasz szigete - csoportos utazás

Időtartam: 7 nap/ 6 éj

Ellátás: büféreggeli

Utazás: Repülővel Budapestről!

Elhelyezés: 2 ágyas szobában

Megjegyzés: 2020. április 8 - 14.

Madeira, az örök tavasz szigete

csoportos utazás magyar idegenvezetéssel húsvétkor

1. nap: Elutazás Budapestről a TAP portugál légitársaság járataival Funchalba (Budapest 15:45-18:35 Lisszabon 20:40-22:25 Funchal). Esti transzfer a szállodába.

2. nap: Reggelit követően gyalogos városnézés Funchalban (érintett látnivalók: Mánuel-stílusú Sé Katedrális, Dolgozók Piaca csodálatos csempeképekkel díszített bejáratával és egzotikus gyümölcsökkel, zöldségekkel, halakkal és virágárusok portékáival, Kolombusz szobra, Városi kert és Szent Katalin Park, Santa Maria utca festett ajtókkal). Városnézésünk során lehetőség lesz a híres madeirai bor és a tradicionális poncha (cukornádpálinka) kóstolásra is.

Délután fakultatív delfin- és bálnanéző hajókirándulás: 30 EUR/fő (helyben fizetendő).
A program során a Magic Dolphin katamarán fedélzetéről megcsodálhatjuk a káprázatos partvidéket, kiélvezhetjük a napsütést, miközben delfin- és bálnalesre indulunk.

3. nap: Pihenés és szabadprogram, vagy:
Egész napos fakultatív Nyugat-Madeira túra, ebéddel, transzferekkel: 55 EUR/fő (helyben fizetendő).
A kirándulás keretében a sziget nyugati részét fedezhetjük fel. A túra állomásai: Cabo Girão a Föld második legmagasabb (580 méteres) óceánba futó sziklafala, Encumeada-hágó, Paúl da Serra fennsík egy rövid levada sétával, Porto Moniz vulkanikus medencéi, Seixal, ahol időjárás függvényében az óceánban akár meg is mártózhatunk, a bájos São Vicente falu, Pico da Torre kilátó kilátással a festői szépségű halászfalu, Câmara de Lobosra.

4. nap: Pihenés és szabadprogram, vagy:
Egész napos fakultatív Kelet-Madeira túra, ebéddel, transzferekkel: 55 EUR/fő (helyben fizetendő).
Az út állomásai: kosárfonó kézműiparáról és almaboráról híres Camacha, a sziget második legmagasabb hegycsúcsa, a Pico Arieiro (1818 m), Ribeiro Frio az őshonos babérlombú erdeje és pisztrángfarmja, levada séta a Balcőes-kilátóhoz, Failal és látképe a Sasok sziklájával, Santana skanzen az itt lakók hagyományos, zsúptetős kunyhóival, Pico de Facho kilátással Madeira különleges repülőterére és Ponta do Rosto, ahonnan rálátunk a Szent Lőrinc-félsziget mintegy 8 km hosszan a tengerbe nyúló keleti földnyelvére és látványos szirtjeire.

5. nap: Pihenés és szabadprogram, vagy:
Egész napos fakultatív levada túra (kb. 10 km), transzferekkel: 55 EUR/fő (helyben fizetendő).
Madeira szigetét teljesen behálózó öntözőcsatornák a sziget növénykultúrájának vízigényét biztosítják. A mellettük futó ösvények mára turistacsalogató látványosságokká és különböző nehézségű túraútvonalakká váltak. Levada túra Santo da Serra vagy Paul da Serra varázslatos levadáin (időjárás függvénye), az Unesco Világörögséghez tartozó babérlombú erdőben. A túra nehézségi foka: könnyű/közepes, az ár ebédet nem tartalmaz.

6. nap: Pihenés és szabadprogram, vagy:
Délelőtti fakultatív levada túra transzferekkel: 50 EUR/fő (helyben fizetendő).
"Csak ott jártál igazán, ahol gyalog jártál." mondta Goethe is. Madeira esszenciája a természet, az erdők, hegyek, vizek és annak hogy átérezzük ezt az álomi szigetet, a legjobb módja, hogy minél több időt töltsünk ebben a környezetben. Gyalogos túra a híres vízvezető csatornák (levadák) mentén, amely lehetőséget kínál arra, hogy egy felrissülős-elmélyedős séta során Madeira különböző arcait ismerjük meg. A kirándulás a csoport igényeinek megfelelően könnyű vagy közepes nehézségű kb 5-7 km hosszúságú, időtartamban pedig 2-3 órát vesz igénybe. A pontos útvonalat az időjárás és az érdeklődés alapján a túravezető adja meg a helyszínen.

Félnapos délutáni fakultatív Közép-Madeira túra, belépővel a Palheiro Kertbe, transzferekkel: 45 EUR/fő (helyben fizetendő).
A túra során először bejárjuk Madeira egyik csodálatosabb kertjét a Palheiro Gardens-t. Ezt követően felkeressük az 550 méter magas Monte kilátót. A kivételes városi panoráma mellett megtekintjük a Miasszonyunk templomát, ahol az utolsó magyar királyunk, IV. Károly nyugszik. Lefele menet a sziget fő nevezetességeként ismert tobogánon, azaz helyiek kíséretében, fonott szánkón ereszkedhetünk vissza a főváros irányába (fakultatív program: 30 EUR/2 fő helyben fizetendő). Ezután meglátogatjuk a főváros feletti Pico dos Barcelos kilátóhelyet, eukaliptusz erdőn áthaladva Eira do Serradót lenyűgöző látképpel az Apácák-völgyére.

7. nap: Szervezett transzfer a repülőtérre és hazautazás Budapestre (Funchal 7:00-8.40 Lisszabon 10:20-15:00 Budapest).

Időpont:   2020. április 8 - 14.  (7 nap/ 6 éj) 

Részvételi díj: 169.000.- Ft/fő

Az ár tartalmazza:
•    Repülőjegy a Budapest-Funchal-Budapest útvonalon, lisszaboni átszállással
•    Személyenként egy kézipoggyász (max. 55*44*25 cm és 10 kg) és egy feladható poggyász (max. 23 kg)
•    Repülőtéri transzferek oda-vissza úton a repülőtér és a szálloda között
•    Szállás hat éjszakára Funchalban, a 4*-os Muthu Raga Hotelben, kétágyas szobában
•    Büféreggeli
•    Magyar nyelvű idegenvezető Madeirán
•    Városnézés Funchalban.

Az ár nem tartalmazza:
- a repülőtéri illetékek: 79.000.- Ft/fő
- félpanzió (5 büfévacsora a szállodában):  39.000.- Ft/fő
- tengerre néző szoba felár: 15.000.- Ft/fő
- útlemondási biztosítást: az út költségének 1,5 %-a
- a BBP biztosítás

Utazási költség: 169.000 Ft/főtől + illeték

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype