geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Portugália klasszikus körutazás

Portugália klasszikus körutazás

Időtartam: 8 nap/ 7 éj

Ellátás: reggeli

Utazás: repülő + busz

Elhelyezés: 3* és 4*-os szállodákban

Portugália klasszikus körutazás

1. nap A csoport tagjai menetrend szerinti járatokkal érkeznek Lisszabonba, ahol buszos transzferrel utaznak a szállodába. Az érkezést követően becsekkolás valamint a szobák elfoglalása a Tejo folyó torkolatában épült, gyönyörű mediterrán városban.

2. nap A csoport tagjai magyar nyelvű idegenvezetéssel fedezhetik fel a portugál főváros történelmi örökségét és legszebb látványosságait! A hotelből az út a Szent György várba vezet, a mórok által emelt erődítmény helyén már a korábbi évszázadokban is katonai táborok álltak, egészen a római kor óta. A híres Alfama negyedben csodálatos csempékkel díszített, gyönyörű középkori házikókat láthat a várhegy lejtőtől egészen a Tejo folyóig. A városrész egyike volt a keveseknek, melyeket az 1755-ös nagy lisszaboni földrengés nem pusztított el, így girbegurba utcácskái, szűk terei a leghangulatosabb látványosságok közé tartoznak a városban.
Lisszabonban rengeteg sok évszázados templom várja a zarándokokat is: ezek közül a csoport a folyóparti Santa Maria de Belém kerületben álló Jerónimos monostort keresik fel, melynek szomszédságából indultak nevezetes felfedező útjaikra a XV.-XVI. század bátor portugál hajósai, köztük Vasco da Gama is. Ezeknek állít emléket a Belém Torony, melyet (kívülről) a csoport is megtekint. A nap gazdag programja után a kora esti órákban érkezik vissza a csoport a szállásra, ahol ismét lesz némi szabadidős programra lehetőség.
Fontos információ: a Jeromos monostor megtekintése során a kerengő belépési díját a helyszínen, külön kell megfizetni. Ez a programpont akár hosszabb időt is igénybe vehet, és vallási valamint helyi eseményektől függően nem mindig kivitelezhető.

3. nap A hotelben eltöltött, finom reggelit követően egy rendkívül hangulatos, nagyon egyedi falu felkeresésével indul a nap. A helyiek évszázadok óta az esküvői ajándékokkal kapcsolják össze a fehérre meszelt, mesebeli település nevét, azt ugyanis egy XIII. századi uralkodó, I. Dénes ajándékban adta arájának - amely így évszázadokon át a királynék személyes tulajdonát képezte. A városban hangulatos, történelmi látnivalók sokasága várja az ide látogatókat - a csoport vezetett sétával fedezi fel a királyok örökségét!
A következő megálló egy évszázados portugál halászfaluba,
Nazarébe esik. A párjátritkító települést sokan a legszebb halászfalunak tartják az egész országban, ahol az elevenen élő hagyományok és egy modern város lüktető pezsgése utánozhatatlan atmoszférát teremt a képeslapra illő, idilli tengerparti üdülőhelyen. Délelőtt a csoport még egy városban ellátogat:Batalhába, ahol a Világörökség részét képző kolostort tekintik meg. Ebben a templomban helyezték végső nyugalomra Tengerész Henrik herceget, aki hercegként Afrika portugál gyarmatosításának vezéralakja volt.
Délután a kirándulók Fatimába érkezik, az egyébként aprócska portugál kisváros a múlt évszázad elején került az egész világ figyelmének a középpontjába, miután a katolikus egyház hivatalosan is elfogadta, hogy a Szűzanya több alkalommal is megjelent három helybéli pásztorgyereknek - az utolsó jelenésnek több tízezer szemtanúja volt. Nem csoda, hogy a településen egymást érik a keresztény zarándok- és szenthelyek: az alig tízezer fős Fatimában 15 férfi szerzetesi közösség, 50 női apácarend munkálkodik. A csoport a harmadik napon Fatimában száll meg.

4. nap A reggelit követően a csoport Portó felé veszi az irányt. A második legnagyobb portugál város sok látogatónak még Lisszabonnál is jobban tetszik: ami nem is csoda, mivel egy kedves, emberiléptékű, mégis tartalmas és látnivalókban gazdag város áll a Duoro folyó partján. A festői utcaképek, hangulatos, az 1920-as éveket idéző villamosvonal és a modern metró látványa mellett Portó természetesen a bortermelőiről is ismert. Így a város felfedezését egy borospince látogatás egészíti ki Vila Nova Gaia-nál, ahol válogatott helybéli csemegék várják.
Az itt termelt borok különlegessége, hogy bár ízig-vérig portugáliai likőrborok, mégis néhány száz kilométerrel északabbra, Nagy-Britanniában számít „nemzeti” italnak.
Fontos információ: a borkostolón való részvétel árát a program díja nem tartalmazza!

5. nap A reggelit követően egésznapos kirándulás kezdődik, melynek első megállója időszámításunk előtti korokba, egészen a római időkbe vezet vissza. Braga városa ma pezsgő, modern metropolisz, amely azonban nem feledkezett meg a gyökereiről, így arról sem, hogy a Római időkben itt volt Galícia tartomány székhelye is. A városban a csoport gyalogosan fedezi fel a történelmi városközpontot, a helyi katedrálissal és a Jó Jézus Búcsújáró templommal együtt.
Innen az egész ország szívének tartott Guimarães városába vezet az út. A portugál „Bölcsőváros” volt annak a grófságnak a középpontja, ahonnan kiindulva a IX. században kiűzték a "mórokat" és alig egy évszázaddal később itt kiáltották ki a független Portugáliát is. A városban tett séta során a míves Braganza hercegi palotát is megtekintheti (kívülről), majd visszautazás a szállásra, Portóba.

6. nap A kirándulók egy újabb történelmi csemegére készülhetnek - az egyik legrégebbi egyetemi város, Coimbra szerepel az „étlapon”. A Mondego folyó két partján álló elbűvölően szép megyeszékhely egyben az ország egyik legfontosabb kulturális központja is. A portugál királyság egyik korai centrumaként évszázados műemlékek és történelmi ereklyék otthona. A csoport vezetett sétával fedezi fel a gyönyörű városközpontot, megtekintik az egyetemi kampusz épületét (csak kívülről), majd a régi katedrálisok árnyékában elhaladva a Santa Cruz templomhoz érkeznek, ahova szabad a belépés.
Innen a Santa Clara Nova kolostorhoz barangolnak, ahol Szent Izabella királynő sírját lehet megtekinteni (a belépő árát a program nem tartalmazza). Némi szabadidő eltöltését követően egy igazi csemege, a Tomar következik, a „templomok városa”. A csoport a Krisztus-rendi kolostort látogatja meg, majd utazás Lisszabon környéki óceánpartra, ahol a szállás van.

7. nap A reggelit követően szabadidős programlehetőség a portugál fővárosban, vagy vegyen részt fakultatív* kirándulásunkon, amelynek útvonala Queluz, Sintra és Cabo da Roca. (35.000.- Ft/fő) Queluzban a Nemzeti Palotát tekinti meg a csoport, amely I. Mária évei alatt uralmi központ volt. Innen a legromantikusabb portugál városkában, Sintra-ba vezet a kirándulók útja. Itt lehetőség nyílik a hagyományos portugál konyha egyik remekművét, a queijada-t is megkóstolni (árát a részvételi díj nem tartalmazza), és élvezni a csodálatosan nyugodt atmoszférát a Királyi Palotában. A csoport az egésznapos körutat Cabo da Rocában fejezi be - ez egyben a kontinentális Európa legnyugatabbra fekvő pontja, majd visszatérés a lisszaboni szállásra.

8. nap Reggelit követően buszos transzferjárat visz a repülőtérre. A csoport menetrend szerinti járatokkal érkezik vissza Budapestre.
A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott repülési menetrend és a szállodák tájékoztató jellegűek.

Időpont: 2017. október 23 - 30. és 2019. november 27 - december 4.
Időtartam: 8 nap / 7 éjszaka
Utazás: repülő + busz
Elhelyezés: három- és négycsillagos szállodákban, kétágyas szobákban.
Ellátás: reggeli, felár ellenében menüs vacsora

Részvételi díj: 259.000.- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: utazást repülőjáratokkal, a körutazás alatt autóbusszal, 7éj szállást reggelivel, a megadott programokat, magyar nyelvű idegenvezetést, bbp-, és útlemondási biztosítást.

Külön fizetendő: illetékek (69.000.- Ft/fő), belépők díja (17.000.- Ft/fő), félpanziós felár (45.000.- Ft/fő), fakultatív programok, borkóstoló Portóban (kb. 12 EUR/fő), ajánlott borravaló (kb. 3 EUR/fő/nap).

A feltüntett ár már tartalmazzák az aktuálisan érvényesíthető akciókat, illetve a 60 vagy 90 napos előfoglalási kedvezményket. A 90 napos előfoglalás lejárta után 60. napig 10 000 Ft/fő-vel, a 60. napon túl 20 000 Ft/fő-vel magasabb a részvételi díj. Esetenként ettől eltérhetünk, és a feltüntett ár ad hoc akciónak minősülnek.

Utazási költség: 259.000 Ft/főtől + illetékek

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype