geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Nagy Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel és dubaji villámlátogatással

Nagy Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel és dubaji villámlátogatással

Időtartam: 13 nap / 11 éj

Ellátás: félpanzió/all inclusive

Utazás: Repülővel Budapestről!

Elhelyezés: 3*+ és 4*-os szállodákban

Nagy Srí Lanka körutazás

Maldív-szigeteki pihenéssel és dubaji villámlátogatással

1. nap Elutazás Srí Lanka szigetére
Elutazás Budapestről a délutáni órákban, dubaji átszállással Colombóba. Éjszaka a repülőn.

2. nap Negombo tengerpartja                                                                          Érkezés reggel Colombo repülőterére, majd transzfer a tengerparti szállodába, Negombo környékére. Kikapcsolódás a tengerparton vagy a medencénéél, a napot az utazás fáradalmainak kipihenésére szánjuk. Vacsora és szállás Negombo környékén. (1 éj)

3. nap Pinnawala
Délelőtt elutazás a sziget belseje felé, az utazás alatt jellegzetes ceyloni tájban gyönyörködhetünk: rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények váltják egymást. Útközben látogatás Pinnawala-ban, az elefántárvaházban, amit az elárvult, sebesült, beteg elefántok megmentésére hoztak létre. Hatalmas élmény végignézni az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban. Szállás Sigiriya környékén (2 éj).

4. nap Sigiriya és Polonnaruwa
Reggeli után a Sigiriya szikla meghódítására indulunk. A híres sziklára a Kasyapa király építtetett erődöt az V. században. A vár romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát, a szikláról pedig csodálatos kilátás nyílik a környező szavannás tájra. Továbbutazás Polonnaruwa-ba, mely a XI-XII.sz-ban volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa. Az Unesco világörökséghez tartozó romváros területén sztúpák, Buddha szobrok, hindu domborművek között sétálhatunk. A fő látnivalók: a Galviharaya kőtemplom lenyűgöző Buddha szobrai, a Nissankamalla tanácsterem oszlopsorai és a Parakrama Samudraya tó.

5. nap Dambulla, Matale és Kandy
Reggeli után Kandy felé utazunk, útközben látogatás Dambulla sziklatemplománál, a szobrokkal és festményekkel pazarul díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A következő megállónk Matale, ahol látogatást teszünk egy fűszerkertben. Délután megérkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, a város kellemes természeti környezetben, hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Látogatás a Fog Templomba, mely a leghíresebb buddhista zarándokhely a szigetországban és séta a város bazárjainak és piacának színes forgatagában. Este tradicionális show keretében ismerkedhetünk a szigetország zenéjével és kultúrájával. Vacsora és szállás Kandy-ben (1 éj).

6. nap Peradeniya, teaültetvények és Nuwara Eliya
Délelőtt a gyönyörű Peradeniya botanikus kertben teszünk látogatást, amely a szingaléz királyok idején épült és a britek bővítették ki, majd utazás Nuwara Eliya-ba, útközben egy teaültetvény megtekintése. Az 1890 méter magasan fekvő Nuwara Eliya Sri Lanka egyik legfontosabb teatermelő vidéke. Az angol gyarmatosítók, mint ma a sziget tehetősebb lakossága, kikapcsolódni jártak ide, mivel itt a levegő mindig tiszta és hűvös. Felejthetetlen élményt nyújtanak az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei. Szállás Nuwara Eliya-ban (1 éj).

7. nap Yala Nemzeti Park
Délelőtt utazás a Yala Nemzeti Parkba, a szigetország leglátogatottabb nemzeti parkjába. Dzsipekbe szállva ismerkdünk majd a park gyönyörű tájaival és lakóival. A nagyon gazdag és színes madárvilág mellett elefántok, őzek, szarvasok, bivalyok, krokodilok és leopárdok élnek a parkban. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén (1 éj).

8. nap Galle és Colombo
Reggeli után továbbutazunk Galle városába. Az egykori déli főváros izgalmas elegye a holland gyarmati építészeti emlékek és a trópusi Srí Lanka egzotikus világának. A keleti fűszerek és a tenger felől fújó szél illata járja be az óceán által három oldalon körülvett erőd utcáit, ahol apró butikok, kávézók, éttermek színes kavalkádja fogadja a látogatót. Délután panoráma városnézés Colombo-ban: a főváros hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben, modern toronyházak épültek a régi épületek helyére, de vannak városrészek, ahol még láthatjuk a brit gyarmati épületeket, a százéves óratoronyot, hindu és buddhista templomokat. Este transzfer a repülőtérre, elutazás a Maldív-szigetekre. Érkezés az éjszakai órákban, majd hajós transzfer a szállodába. (4 éj).

9 - 11. nap Maldív-szigetek
Szabad program, kikapcsolódás a szállodasziget fehérhomokos partjain.

12. nap Dubai
Reggeli után búcsút intünk a Maldív-szigeteknek, hajós transzfer a repülőtérre, majd repülés Dubaiba. A délutánt Dubai felfedezésével töltjük, a panoráma városnézés során láthatjuk a Jumeirah mecsetet, a híres Burj Al Arab épületét, a Sheikh Zayed út modern épületeit. Látogatás az Al Fahidi erődben elhelyezkedő Dubai Múzeumba, majd hagyományos vízitaxival, abrával utazunk a híres fűszerpiacra és aranypiacra. Este szállás Dubaiban, a repülőtér közelében (1 éj). 

13. nap utazás Budapestre                                                                          Korai transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre, érkezés a déli órákban. 

Időpont:       2018. március 8 - 20.   (13 nap/11 éj)
Utazás:         Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Elhelyezés:  3+ és 4 csillagos szállodákban
Ellátás:        Srí Lankán félpanzió, Maldív-szigeteken all inclusive, Dubaiban reggeli
Minimum létszám:   20 fő

A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Részvételi díj:          739.900.- Ft/fő

Szobatípus felár a Maldív-szigeteken:
- Beach Villa szobatípus/kétágyas elhelyezés:                  69.900.- Ft/ fő/ 4 éj
- Ocean Villa (vízfeletti bungaló) szobatípus/kétágyas:    259.900.-
Ft/ fő/ 4 éj

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 11 éjszakára a megjelölt étkezésekkel, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás, magyar nyelvű idegenvezető az út során.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 155.000.- Ft/fő, sri lankai vízum és vízumügyintézés díja: 15.000.-Ft/fő, borravalók, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Előfoglalási kedvezmény:  -  25.000.- Ft/fő   2018. február 21-ig!

Utazási költség: 739.000 Ft/főtől + illetékek

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype