geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Nagy Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel

Nagy Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel

Időtartam: 13 nap / 11 éj

Ellátás: félpanzió/all inclusive

Utazás: Repülővel Budapestről!

Elhelyezés: 4*-os szállodákban

Megjegyzés: 2022. március 7 - 19.

Nagy Srí Lanka körutazás Maldív-szigeteki pihenéssel 

1-2. nap Colombo
Elutazás Budapestről a délutáni órákban dubaji átszállással Colombóba, éjszaka a repülőn. Érkezés helyi idő szerint másnap reggel Colombo repülőterére, rövid panorámás városnézés, majd transzfer a szállodába. A nap hátralévő részét az utazás fáradalmainak kipihenésére szánjuk. Vacsora és szállás Colombóban (1 éj).

3. nap Pinnawala
Délelőtt elutazás a sziget belseje felé, az utazás alatt jellegzetes ceyloni tájban gyönyörködhetünk: rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények váltják egymást. Útközben látogatás Pinnawala-ban, az elefántárvaházban, amit az elárvult, sebesült, beteg elefántok megmentésére hoztak létre. Hatalmas élmény végignézni az elefántcsorda frissítő fürdőzését a közeli folyóban. Szállás Sigiriya környékén (2 éj).

4. nap Sigiriya és Polonnaruwa
Reggeli után a Sigiriya szikla meghódítására indulunk. A híres sziklára a Kasyapa király építtetett erődöt az V. században. A vár romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát, a szikláról pedig csodálatos kilátás nyílik a környező szavannás tájra. Továbbutazás Polonnaruwa-ba, mely a XI-XII.sz-ban volt a szingaléz birodalom virágzó fővárosa. Az Unesco világörökséghez tartozó romváros területén sztúpák, Buddha szobrok, hindu domborművek között sétálhatunk. A fő látnivalók: a Galviharaya kőtemplom lenyűgöző Buddha szobrai, a Nissankamalla tanácsterem oszlopsorai és a Parakrama Samudraya tó.

5. nap Dambulla, Matale és Kandy
Reggeli után Kandy felé utazunk, útközben látogatás Dambulla sziklatemplománál, a szobrokkal és festményekkel pazarul díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A következő megállónk Matale, ahol látogatást teszünk egy fűszerkertben. Délután megérkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, a város kellemes természeti környezetben, hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Látogatás a Fog Templomba, mely a leghíresebb buddhista zarándokhely a szigetországban és séta a város bazárjainak és piacának színes forgatagában. Este tradicionális show keretében ismerkedhetünk a szigetország zenéjével és kultúrájával. Vacsora és szállás Kandy-ben (1 éj).

6. nap Peradeniya, teaültetvények és Nuwara Eliya
Délelőtt a gyönyörű Peradeniya botanikus kertben teszünk látogatást, amely a szingaléz királyok idején épült és a britek bővítették ki, majd utazás Nuwara Eliya-ba, útközben egy teaültetvény megtekintése. Az 1890 méter magasan fekvő Nuwara Eliya Sri Lanka egyik legfontosabb teatermelő vidéke. Az angol gyarmatosítók, mint ma a sziget tehetősebb lakossága, kikapcsolódni jártak ide, mivel itt a levegő mindig tiszta és hűvös. Felejthetetlen élményt nyújtanak az idevezető út csodálatos vízesései, hegyei. Szállás Nuwara Eliya-ban (1 éj).

7. nap Yala Nemzeti Park
Délelőtt utazás a Yala Nemzeti Parkba, a szigetország leglátogatottabb nemzeti parkjába. Dzsipekbe szállva ismerkdünk majd a park gyönyörű tájaival és lakóival. A nagyon gazdag és színes madárvilág mellett elefántok, őzek, szarvasok, bivalyok, krokodilok és leopárdok élnek a parkban. Vacsora és szállás a nemzeti park környékén (1 éj).

8. nap Galle és Colombo
A mai napon továbbutazunk Galle városába. Az egykori déli főváros izgalmas elegye a holland gyarmati építészeti emlékek és a trópusi Srí Lanka egzotikus világának. A keleti fűszerek és a tenger felől fújó szél illata járja be az óceán által három oldalon körülvett erőd utcáit, ahol apró butikok, kávézók, éttermek színes kavalkádja fogadja a látogatót.  Este transzfer a repülőtérre, elutazás a Maldív-szigetekre. Hajós transzfer a szállodába, érkezés az éjszakai órákban. (4 éj).

9 - 11. nap Maldív-szigetek
Szabad program, kikapcsolódás a szállodasziget fehérhomokos partjain.

12. nap Dubai
Reggeli után búcsút intünk a Maldív-szigeteknek, hajós transzfer a repülőtérre, majd repülés Dubaiba. Érkezés után belekóstolunk Dubajba. A délutáni panoráma városnézés során láthatjuk a Jumeirah mecsetet, a híres Burj Al Arab épületét, a Sheikh Zayed út modern épületeit. Látogatás az Al Fahidi erődben elhelyezkedő Dubai Múzeumba, majd hagyományos vízitaxival, abrával utazunk a híres fűszerpiacra és aranypiacra. Este közös búcsúvacsora és szállás Dubajban (1 éj).

13. nap utazás Budapestre                                                                          Reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre közvetlen járaton, érkezés a koradélutáni órákban. 

Időpont:       2022. március 7 - 19.   (13 nap/11 éj)
Utazás:         Menetrendszerinti repülőjáratokkal
Elhelyezés:  4 csillagos szállodákban
Ellátás:        6 éj félpanzió, 4 éj all inclusive
Minimum létszám:   20 fő

A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

Részvételi díj:          839.900.- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 11 éjszakára a megjelölt étkezésekkel, programok, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás, magyar nyelvű idegenvezető az út során.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 159.000.- Ft/fő, sri lankai vízum és vízumügyintézés díja: kb. 15.000.-Ft/fő, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 40USD/fő), betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Előfoglalási kedvezmény: 

3 hónappal indulás előtt: 42.000.- Ft/fő

2 hónappal indulás előtt: 21.000.- Ft/fő

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype