geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Szilveszter Isztambulban

Szilveszter Isztambulban

Időtartam: 4 nap/3 éj

Ellátás: reggeli

Utazás: repülővel Budapestről

Elhelyezés: 4*szállodában

Megjegyzés: 2019. december 30 - 2020 január 2.

Szilveszter Isztambulban

1. nap: Találkozó a Liszt Ferenc repülőtéren az utaskísérővel, elutazás a Turkish Airlines járatával Isztambulba. A megérkezést követően transzfer a belvárosba, majd panoráma városnézés helyi idegenvezető segítségével. Buszunkból nézzük végig Isztambul főbb nevezetességeit. Isztambul, a városnézés Mekkája. Ha templomokra vágyik, megkapja. Ha mecsetekre kíváncsi, itt a legszebbeket csodálhatja. Paloták bőséggel vannak, és ha bazárban akar kószálni, itt találja a legnagyobbat. A két kontinensen fekvő város, Isztambul a világ egyik legizgalmasabb városa. A régi és az új, a kelet és a nyugat érdekes keveredése és Európát Ázsiával összekötő különös földrajzi helyzete felejthetetlenné teszi a látogatást. Mint három birodalom korábbi fővárosának, Isztambulnak a múltat idéző jelei mindenütt fellelhetők a hajók kürtjétől a müezzinek imára hívó hangjáig, a mecsetek aranyos kupoláiról visszaverődő napsugaraktól a bizánci mozaikfigurák hipnotikus tekintetéig. A város a Boszporusz és keskeny öble, az Aranyszarv-öböl, valamint a Márvány-tenger európai és ázsiai tagolt partján terül el. Este fakultatív török est program.

2. nap: Reggeli után félnapos klasszikus városnézés Isztambulban (árban). A városnézést a Szultánmecset kerületben kezdjük, Isztambul szívében az Hagia Sophiánál (Isteni Bölcsesség Temploma). Az Hagia Sophia egy korábbi templom helyén épült, amelyet még 360-ban építtették. A ma látható, a bizánci építészet csúcsának tartott Hagia Sophia-t 537-ben szentelték fel. Következő állomásunk a Kék Mecset lesz, amely a világ egyik leghíresebb épülete, karcsú minaretjeinek száma hat, ami egyedülálló. Nevét négy tartóoszlopát fedő azúrkék csempedíszítésről kapta. Utolsó állomásunk a Grand Bazaar - azaz Nagy Bazár, a világ egyik legnagyobb fedett piaca, Isztambul belvárosában található. A bazár magja két, 15. századi kupolás raktárépület volt, melyekhez az évszázadok során utcákat csatoltak, azokat lefedték, így alakult ki a mai bevásárlóközpont. A Nagy Bazár és az Egyiptomi Bazár több kilométeres hűvös "labirintusa" kihagyhatatlan élményt nyújt, ahol az aranyművesek, bőrösök, lámpa- és kelmeárusok utcáiban bolyongva elragad bennünket a vásárlási láz. Ha már eleget alkudoztunk, zsákmányainkkal megrakva keressük a kijáratot, hogy minél hamarabb kivallathassuk az olcsón kapható mágikus ékszert, a szemet ábrázoló "bondzsut", amely ha bandzsít, azt jelzi, kedvesünk megcsal. Visszatérés a szállodába.

3. nap: Reggeli után szabad program. Fakultatív hajókirándulás a Boszporuszon, látogatással a Fűszer Bazárban. A két kontinens határát képező, 30 km hosszú tengerszoros a Fekete-tengert és a Márvány-tengert köti össze, smin dföldrajzi fekvését, mind történelmét tekintve stratégiailag igen fontos volt. Erről árulkodnak a két partján található erődrendszerek is, amelyeket később csodálatos paloták váltottak fel. A Fűszerbazár Isztambul legrégebbi bazárja, a 17. században épült. Eredetileg csak gyógyszereket és fűszereket árultak, azonban mára a kínálat sokat bővült.

4. nap: Délelőtt szabadprogram, majd délután a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Időpont:       2019. december 30 - 2020. január 2.  (4 nap/ 3 éjszaka)
Elhelyezés:  4 csillagos szállodában, 2-3 ágyas szobákban
Ellátás:        büféreggeli
Utazás:        Turkish Airlines menetrend szerinti járatával

Részvételi díj:     109.900.- Ft/fő  101.100.- Ft/fő          

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, szállás 3 éjszakáraa megadott ellátással, programok a leírás szerint.
A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: 48.000.- Ft/fő, foglalási díj: 1.500.- Ft/fő, útlemondási biztosítás: a teljes részvételi díj 2%-a, helyszínen fizetendő belépőjegyek: 30 EUR/fő, betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás.

Fakultatív programlehetőségek:
- Hajókázás a Boszporuszon (min. 4 fő): 11.000.- Ft/fő
- Szilveszteri gálavacsora (min.4 fő): 38.000.- Ft/fő
- Vacsora felár 3 estére: 16.800.-  Ft/fő
- Török est vacsorával (min. 4 fő): 20.000.- Ft/fő

Minimum létszám: 15 fő

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype