geoturizmuscentrum - körutazások, olaszországi szállások, prágai szállások
Akciós utak
Felfedezőúton Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén

Felfedezőúton Kubában pihenéssel Cayo Santa Maria szigetén

Időtartam: 12 nap / 10 éj

Ellátás: 5 éj teljes ellátás + 5 éj all inclusive ellátással

Utazás: Repülővel Budapestről!

Elhelyezés: 4 csillagos szállodákban

Megjegyzés: 2022. január 25 - február 5.

Felfedezőúton Kubában az őszi szünetben pihenéssal Cayo Santa Maria szigetén

csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

1. nap érkezés Havannába
Elutazás kora reggel Budapestről, utazás párizsi átszállással Havannába, érkezés az délutáni órákban, transzfer a szállodába, akklimatizálódás. Szállás Havannában (3 éj), vacsora a szállodában.

2. nap Havanna
Délelőtt a kubai főváros felfedezésére indulunk. Séta az UNESCO Világörökség részét képező történelmi óvárosban: Plaza de la Catedral , Plaza de Armas, Plaza de San Francisco, Plaza Vieja. Ebéd egy tipikus helyi étteremben, majd folytatjuk a városnézést: Ambos Mundos szálloda, Kapitólium, Forradalom tér, látogatás a rum múzeumban, ahol megismerhetik a rumkészítés folyamatát és meg is kóstolhatják Kuba nemzeti italát. Vacsora a szállodában.

3. nap Vinales
Egész napos kirándulás Pinar del Rio tartományba, ahol a világ legjobb dohányát termesztik (októberben ültetik a palántákat, így a szivarsodrásnak nincs még alapvetően szezonja). A kilátóból elénk tárul a festői szépségű Vinales völgy különleges, boglya alakú hegyeivel. Megtekintjük a monumentális Mural de la Prehistoria falfestményt, majd megebédelünk egy helyi organikus farmon, mielőtt ellátogatnánk az Indián barlangba, ahol csónakázunk is egyet. Délután visszautazás Havannába, vacsora a szállodában.

4. nap Guama és Cienfuegos
Reggeli után elutazás Havannából Cienfuegos felé, útközben megállunk Guamában, a Montemar Nemzeti Park szívében. Látogatás a La Boca krokodilfarmon, hajózás a Tesoro lagúnán az indián faluig, ami egy Kolumbusz korabeli falu másolata. A következő megálló a Dél gyöngyszemének is nevezett Cienfuegos lesz. A francia gyarmatosítók által alapított városka gyönyörű öbölben épült, séta a tengerparti sétányon, majd a belvárosban, ahol a José Marti teret és a Tomas Terry színházat is láthatjuk kívülről. Szállás Trinidadban, vacsora a szállodában (1 éj).

5. nap Trinidad és Sancti Spiritus
A délelőttöt Trinidadban töltjük, ahol visszarepülünk a gyarmati korba, megtekintjük a Plaza Mayor-t, a Romantikus múzeumot és a híres trinidadi koktél lelőhelyére, a Canchancara bárba is ellátogatunk, ahol meg is kóstoljuk a tipikus kubai italt. Ebéd egy helyi étteremben, majd továbbutazás az Escambray hegységen keresztül, ellátogatunk a Cukormalmok völgyébe, útközben látjuk az Iznaga család hajdani birtokának tornyát. Délután érkezés Sancti Spiritusba, Kuba egyik első településére. Ismerkedés a koloniális kisvárossal, majd transzfer Cayo Santa Maria szigetére. Szállás a tengerparti szállodában all inclusive ellátással (5 éj).

6 - 9. nap Cayo Santa Maria
Kikapcsolódás a sziget érintetlen, fehérhomokos tengerpartjain.

10. nap visszautazás Havannába
Kijelentkezés a szállodából, visszautazás Havannába. Megállunk a Che Guevara mauzóleumnál és megebédelünk egy helyi étteremben a környéken. Szállás és vacsora Havannában (1 éj).

 

11 - 12. nap Havanna
Búcsúzóul a világhírű író, Hemingway volt rezidenciáját látogatjuk meg, Finca Vigia-t. Ebéd után transzfer  a havannai repülőtérre, koraeste elutazás párizsi átszállással, éjszaka a repülőn, érkezés Budapestre másnap a dél körüli órákban.

A programok sorrendje változhat!

Hasznos információ:
Kuba európai szemmel egy nagyon különleges, egzotikus ország a Karib-térségben, ugyanakkor jellemzőek rá olyan helyi sajátosságok, mely a turistákat kellemetlenül érintheti: az egyetlen legális politikai párttal (Kubai Kommunista Párt) rendelkező szocialista berendezkedésű országban az ideológiai oktatást már első osztályban megkezdik. Általános a szegénység, külföldi termékekhez szinte lehetetlen hozzájutni, a cégek államosítottak, így nincs a számunkra megszokott piaci verseny, ami sokszor sajnos a szolgáltatás rovására megy, a dolgozók pedig nem motiváltak kellően a munkájuk elvárható elvégzésére. Ebből fakadhat az, hogy a barátságos helyiek esetleg zárkózottnak, szűkszavúnak tűnnek, esetleg problémák adódnak bizonyos szolgáltatások terén. Előfordulhat áramszünet, vízhálózati problémák, vagy akár csúszások a mosodában.
Mind e mellett Kuba biztonságos, igazi turistaparadicsom, tárt karokkal várják a kultúrájukra és országukra kíváncsi látogatókat, így méltán népszerű és közkedvelt azon utazók körében, akik szemet tudnak hunyni az apróbb kellemetlenségeken, és hagyják, hogy az ország természeti kincsei és kulturális örökségei elvarázsolják. Tapasztalt idegenvezetőnk tökéletesen átlátja a kultúráink és társadalmi berendezkedéseink közötti különbségeket, így hatékonyan áll az Önök rendelkezésére a teljes utazás alatt. Tartson velünk Ön is!

Időpont: 2022. január 25 - február 5.  (12 nap / 10 éj)
Utazás: menetrend szerinti repülőjárattal
. Repülési idő kb. 12 óra
Elhelyezés:
4 csillagos szállodákban
Ellátás:
5 éj teljes ellátás + 5 éj all inclusive ellátás

Idegenvezető: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.

IdőpontRészvételi díj
kétágyas szobábanegyágyas szobában
2022. január 25 - február 5.679.900.- Ft/fő779.900.- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: repülőjegy, szállás 10 éjszakára a megjelölt étkezésekkel, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nevezetességekhez, útlemondási biztosítás.

A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illeték: kb. 129.000.- Ft/fő, vízum (Kuba kártya): 12.000.- Ft/fő, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 20 EUR/fő). MAgasabb kategóriájú szálloda (Royalton) felára a tengerparti pihenés során: 185.000.- Ft/fő kétágyas, 253.000.- Ft/fő egyágyas szobában..

Előfoglalási kedvezmény:
3 hónappal indulás előtt: 34 000 Ft/fő
2 hónappal indulás előtt: 17 000 Ft/fő

Ajánlat Vissza
Banner kép

 

Banner kép

 

Banner kép
Facebook Skype